Kamperen in La Rioja

Vakantie in La Rioja

Proef de bekende Spaanse wijn

Wie La Rioja zegt, denkt aan wijn. Maar deze kleine regio heeft meer te bieden. Van dino’s tot kastelen: ook met kinderen kun je je hier prima vermaken.

Wijnproeven & ballonvaren

La Rioja staat internationaal bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. Het leuke is dat je na je wijnproeverij in een van de 500 wijnhuizen meteen een andere leuke activiteit kan meepikken. Wat dacht je bijvoorbeeld van paardrijden of ballonvaren? De hoofdstad Logroño mag niet ontbreken op je vakantieplanning, maar er zijn nog veel meer leuke plaatsen te ontdekken. Santo Domingo de la Calzada bijvoorbeeld, met zijn mooie kathedraal, of San Millán de la Cogolla en de kloosters van Yuso en Suso. Die laatste is een heel bijzonder plekje: hier werden eeuwen geleden de eerste woorden in het Spaans geschreven, in de marge van een Latijns studieboek.

Prins op het witte paard

Ook voor kinderen valt hier veel te beleven. Mag je het huis niet verlaten zonder houten zwaardjes of prinsessenjurken? Rijd dan eens de kastelenroute. Je komt langs tientallen vestingwerken, te veel om allemaal te bezoeken, maar het kasteel Clavijo mag je zeker niet overslaan. Dit is waar Santiago verscheen op zijn beroemde witte paard om de strijd te winnen. Dinoliefhebbers leven zich uit in avonturenpark Barranco Perdido. In Munilla, Igea, Cornago en Enciso ontdek je pootafdrukken en levensgrote dinomodellen – kinderen mogen zelfs echte dinobotten vasthouden met sporen van een gevecht.

 De leukste uitstapjes met kinderen

 • Bezoekje aan een wijnboer

  Wijntoerisme is in La Rioja ook aan kinderen besteed. Er zijn leuke musea, ze kunnen meehelpen met het stampen van druiven of het bottelen van wijn en er zijn mooie fietsroutes door de wijngaarden.

 • Casa de las Ciencias

  In Logroño mag je in de tuin van Casa de las Ciencias allerlei proefjes doen op het gebied van natuurkunde, paleontologie, geologie en meteorologie.

 • Sportief op pad

  Kajakken, zeilen, windsurfen – het kan hier allemaal. Liever de lucht in? De Leza vallei is de uitvalsbasis voor parapenten en ballonvluchten.

 • Up close & personal

  Je kunt hier prachtige wandelingen maken, maar wil je de natuur eens op een heel bijzonder manier meemaken? Neem dan de kinderen mee naar het onderzoekscentrum van de vale gier, in Arnedillo.

 • Avonturen tussen de bomen

  La Rioja heeft een eigen klimpark: Sierra de Cameros. Er zijn ook routes voor kinderen onder de 8 jaar.