Kamperen in Navarra

Vakantie in Navarra

Meer dan stierenrennen in Pamplona

Navarra is meer dan Pamplona, de stad waar ieder jaar stieren door de nauwe straatjes worden gejaagd. Je vindt er een enorm gevarieerd landschap en de wijn behoort tot de beste van het land.

Pamplona en omgeving

In tweede week van juli staat Pamplona op zijn kop: het is tijd voor de Fiestas de San Fermín, het beroemde stierenrennen. Ook (en misschien wel juist) daarbuiten is dit leuke studentenstadje een aanrader, met zijn mooie kathedraal en stadsmuren. Rond Pamplona liggen nog meer leuke plaatsjes. In Estella ligt bijvoorbeeld het Palacio de los Reyes de Navarra, het paleis van de koningen van Navarra. Slechts een paar kilometer hiervandaan ligt een Benedictijns klooster dat al net zo de moeite waard is, met een leuke bodega naast de deur.

Kastelenroutes

Op de camping kun je iedere dag afsluiten met een heerlijk glaasje ‘vino’, want de rode wijnen hier zijn vermaard. Dé wijnstad van Navarra is Olite. Hoog boven het leuke oude centrum torent een kasteel als een kroon boven de stad uit. ‘s Zomers kun je buiten de openingstijden spannende rondleidingen volgen door het kasteel – soms zelfs ’s nachts. Wil je nog meer kastelen zien, volg dan een van de vier kastelenroutes. Op pad met de kinderen? Sendaviva in Arguedas is ‘the place to be’. Dit is meer dan een avonturenpark met tientallen attracties: je kunt er ook dieren zien van over de hele wereld, met als hoogtepunt de roofvogelshow.

Eten & drinken in Navarra

 • De keuken van Navarra

  Navarra staat bekend om zijn verfijnde keuken. Aanraders: artisjokken en pepers uit Lodosa, 'alubias' (rode bonen uit Tolas) en 'perretxikos' (wilde paddenstoelen).

 • Food musea

  In Navarra proef je de gastronomie ook buiten de restaurants. Er zijn leuke musea als het kaas- en schapenteeltmuseum in Uztárro, het truffelmuseum in Metauten of het imkermuseum (met fijne souvenirwinkel) in Eltso.

 • La Posada in Orreaga-Roncesvalles

  Mooi gelegen in een vallei, een perfect adres om te proeven van heerlijke streekgerechten en -wijn.

 • Pinchos in Pamplona

  Pinchos zijn hartige spiesjes die hier overal als een soort tapas worden gegeten. Pamplona is altijd een goede bestemming voor fijnproevers, maar half april wordt het helemaal leuk: dan wordt hier Semana del Pincho gevierd.

 • Wijn uit Navarra

  De wijn behoort tot de beste van het land en je vindt er tal van wijnhuizen en -routes. Ook leuk: het wijnmuseum, prachtig ondergebracht in een voormalig paleis in Olite.