Kamperen in Tsjechië

Vakantie in Tsjechië

Laveren tussen leuke stadjes en natuurgebieden

Tsjechië is een kampeerbestemming die steeds populairder wordt. Niet zo gek, want je kunt er alle kanten op met al die gezellige stadjes en mooie natuurgebieden. 

Kamperen tussen de kastelen

Tsjechië heeft alles in huis voor een geweldige kampeervakantie. Kastelen en burchten vertellen je graag over hun eeuwenoude geschiedenis en in de historische steden vind je mooie pleinen, fonteinen en kerken. Ook met kinderen is Tsjechië heel leuk. Bezoek eens een van de grote spannende kastelen als Karlštejn of Konopište. Overal zijn zwembaden te vinden en de grote meren zijn voorzien van strandjes. Lekker op avontuur? Ga bergtoppen beklimmen in het Reuzengebergte, kruip door ravijnen in het Boheemse Paradijs of vaar door de grotten van de Moravische Karst. Uitsmijter: het heerlijke en goedkope ijs (zmrzlina) dat overal te koop is.

Stedentrip of skiën

Praag is natuurlijk de nummer één bezienswaardigheid in Tsjechië. In deze mooie stad met zijn burcht op de oever van de Moldau kun je wel dagen ronddwalen. Ook kleinere stadjes als Telc met zijn prachtige plein en het kuurstadje Karlovy Vary mag je niet missen. Het knusse Ceský Krumlov lijkt wel één groot openluchtmuseum met de tientallen panden uit de barok en renaissance. Je pikt het stadje gemakkelijk mee tijdens een kampeervakantie in het Boheemse Woud, dat er net onder ligt. ’s Winters kun je hier en in het Reuzengebergte ook skiën – Tsjechië is een echte wintersportbestemming in opkomst, met heel wat lagere prijzen dan de Alpen.

Off the beaten track in Praag

 • Museum van het communisme

  In dit interessante museum in Praag wordt de communistische tijd weer even tot leven gewekt. Ironisch genoeg ligt het precies tussen twee kapitalistische bolwerken: een casino en de Mc Donalds.

 • Obecní dum

  Spectaculair art nouveaugebouw uit 1911 met een café, tentoonstellingsruimte, verschillende restaurants en een concerthal.

 • Mucha Museum

  De Tsjechische kunstenaar Alphonse Maria Mucha speelde een belangrijke rol in de Franse art nouveaustroming. Zijn pastelkleurige posters vol sierlijke ornamenten en weelderige bloemmotieven zijn wereldberoemd.

 • Dierentuin

  Met de kinderen op pad? Op een helling aan de Vltava ligt een dierentuin die bijna een eeuw oud is. In de nagebouwde jungle zijn oerang-oetangs te zien, in het Afrikahuis spot je giraffen en antilopen.

 • Uitkijktoren

  Een prachtig uitzicht over Praag krijg je vanaf de Petrín toren, de 51 meter hoge kopie van de Eiffeltoren op een heuvel buiten de stad. Er is ook een spiegeldoolhof.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Tsjechië bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Tsjechië in de webshop van ANWB.