Duurzame campings

  • Green Key-gecertificeerde campings
  • Energiebesparende faciliteiten
  • Houdt rekening met de kwetsbaarheid van de natuur

Duurzame campings

2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Ontdek duurzaam kamperen

Kies voor een duurzamere vakantie en ga kamperen bij een duurzame camping. Deze campings zorgen ervoor dat je op een comfortabele manier kan genieten van een duurzame vakantie. Op deze campings wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en ook wordt hier gelet op het waterverbruik. Op veel van deze campings wordt er gebruik gemaakt van het muntjessysteem om te kunnen douchen om zo te voorkomen dat de gasten te lang onder de douche staan.

Door tijdens je vakantie rekening te houden met duurzaamheid hoeft dit geen negatief effect te hebben op het milieu. Geniet bijvoorbeeld van de lokale of zelf verbouwde producten die gebruikt worden in het restaurant of doe mee aan een van de duurzame workshops. Maak een wandeling in het nabijgelegen natuurgebied of neem deel aan een georganiseerde fietstocht. Ook bij het vermaak is natuurbehoud belangrijk.

Duurzaam kamperen op een camping in de natuur

Behoefte aan een duurzame camping in een landelijke omgeving? Dan is een groene camping iets voor jou! Deze campings zijn vaak kleinschalig en autovrij, waardoor dit je de ideale campings zijn om tot rust te komen. De huuraccommodaties die op de campings aanwezig zijn, zijn op een ecologische manier ontworpen. Rust, ruimte en privacy staan centraal bij deze campings, daarom zijn campers hier ook beperkt welkom zodat geluidshinder voorkomen kan worden.

Nederland biedt verschillende groene campings. Hier kun je het ultieme kampeergevoel ervaren. Word wakker door het gezang van vogels en geniet bij je tent van de prachtige zonsopkomst. Maak een wandeling door de prachtige omgeving waarin je je bevindt en sluit de dag af onder de sterrenhemel bij een knapperend kampvuur.

Green Key

Als je zeker wil weten dat je een duurzame camping boekt, zorg dan dat je een camping boekt met het Green Key keurmerk. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzaam ondernemen in de toeristische en recreatieve sector. Bedrijven met het keurmerk gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving, zij doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat dit een negatieve invloed heeft op het comfort en de kwaliteit voor de gasten.