4 sterren

Campingplatz Rißbach

DuitslandRheinland-PfalzLandkreis Bernkastel-WittlichTraben-Trarbach  (sitecode 23280)

Campingplatz Rißbach

DuitslandRheinland-PfalzLandkreis Bernkastel-WittlichTraben-Trarbach
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt aan de rivier de Moezel. Er zijn diverse plekken om te zonnen en het water in te gaan via een trap. De kampeerplaatsen zijn deels overdekt. Bij de camping beginnen verschillende fiets- en wandelroutes, waaronder die naar Traben-Trarbach. Kamperen met een hond kan op enkele plaatsen en er is een hondendouche. Er worden begeleide groepswandelingen aangeboden. Fietsen en kano's zijn op de camping te huur.

Camping Rißbach met plekken aan de oever van de Moezel

Camping Rißbach in Traben-Trarbach biedt je verzorgde kampeerplaatsen tussen het groen, direct aan de rivier de Moezel. De plekken liggen in drie rijen aan het water, waarvan de voorste natuurlijk het mooiste uitzicht heeft. De gezinscamping is middelgroot en heeft veel verschillende soorten plekken.

Ruime keuze aan kampeerplekken

De camping biedt een uitgebreide keuze aan kampeerplekken en je kunt hier zowel met een tent terecht als met een camper, een caravan of een vouwwagen. Er zijn ook plaatsen beschikbaar met een eigen sanitair. Sommige kampeerplaatsen zijn (deels) verhard en er zijn plekken met of zonder afbakening en met veel of weinig schaduw. Wie liever een accommodatie wil huren, kan spectaculair overnachten in een wijnvat. De meest luxueuze variant beschikt over eigen sanitair en een aantal kleine keukenvoorzieningen.

Altijd iets te doen op de camping

Op zondagen organiseert camping Rißbach samenkomsten met een interkerkelijk karakter. Voor kinderen zijn er in de zomer ook aparte bijeenkomsten, waarin ze actuele thema's uit de bijbel bespreken en met elkaar zingen. Het is voor het hele gezin heerlijk recreëren aan de Moezel: je kunt zwemmen en vissen, maar ook waterskiën of een boottochtje maken. Duik je liever niet de rivier in? Er zijn ook twee comfortabel verwarmde buitenzwembaden. In de zomervakantie verzorgt de camping bovendien een gevarieerd animatieprogramma voor de kinderen, met onder andere boogschieten, banaanvaren en minidisco.

Eten en drinken

Camping Rißbach beschikt over een eigen restaurant: Riff. Je kunt hier genieten van lokale gerechten en heerlijke wijnen en bieren uit de Eifel. Op de camping vind je ook een klein supermarktje, waar je een aantal basisbenodigdheden kunt kopen. Grotere inkopen kun je doen in Traben-Trarbach, op vijf minuten rijden afstand.

Omgeving

Camping Rißbach in het hart van de Moezel

Camping Rißbach is gelegen in Traben-Trarbach, in 1900 een belangrijke wijnhandelsstad. Je kunt hier nog altijd veel wijnhuizen bezoeken, rondleidingen krijgen en proeven. Ook zijn in de omgeving, een wonderschoon natuurgebied, nog altijd talloze wijngaarden te vinden en worden er in de pittoreske dorpjes regelmatig wijnfeesten gehouden. Verder liggen er in dit gezellige Moezelgebied tal van grotere, historische steden zoals Trier, Koblenz en Cochem. Op een uur rijden vanaf camping Rißbach vind je de plaats Wierschem, met zijn sprookjesachtige Burg Eltz in het Eltzer bos.

Lees meer over Rheinland-Pfalz