Camping Sachsen (Saksen)

2 personen
28 campings gevonden

Camping in Sachsen

Verder naar het oosten dan de regio Sachsen (Saksen) is in Duitsland niet mogelijk. De campings in Sachsen bevinden zich tussen de steden Dresden en Leipzig. Beide steden hebben zich na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog en de tijd van Oost-Duitsland ontwikkeld tot indrukwekkende centra met imposante cultuur. Bovendien tref je gedurende de reis een afwisselend landschap. Zo vind je hier het Erzgebirge en de Sächsische Schweiz, met grillige rotsformaties. Een kampeervakantie in Sachsen staat voor een indrukwekkende cultuur en historie, prachtige natuur en bijna Oost-Europese charme.

Bezienswaardigheden van de regio Sachsen

In de omgeving van een camping in Sachsen zijn talrijke bezienswaardigheden te ontdekken. Ben je op zoek naar bijzondere kastelen in de regio? Bezoek dan het indrukwekkende Slot Colditz of het unieke jachtslot Moritzburg. Gebruik hierbij de Schlosserlandkaart om aanzienlijk te besparen op de entreeprijzen voor deze monumenten. Ook is het stadje Gorlitz een aanrader om te bezoeken. De plek is zo fraai, dat het vaak te zien is als decor in films en televisieseries. Kinderen beleven een geweldige tijd in de speelgoedstad Steiffen. Een gezellig avonturenpark vind je bij Belantis.

De Saksische cultuur

Gedurende een verblijf op een camping in de regio Sachsen beleef je de bijzondere cultuur in de manier waarop wordt omgegaan met de bijzondere gebouwen en natuurgebieden. Het Haus Schminke en de Semperoper zijn twee toonbeelden van zowel de moderne als de oude architectuur waar de Sachsen trots op zijn. Daarnaast werkten zowel de componist Wagner als Bach in deze streek, die hiermee een belangrijk stempel drukten op de muzikale geschiedenis van het gebied. Voor moderne of klassieke muziek reis je naar een van de verscheidene muziekfestivals. Daarnaast is er in dit gebied de eeuwenoude traditie van het produceren van zowel fraai zilverwerk als schitterend porselein.