Vakantiehuizen in Duitsland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Duitsland

2 personen
25 campings gevonden

Geniet van een veelzijdige vakantie in een vakantiehuis in Duitsland

Ons veelzijdige buurland Duitsland biedt een enorme variëteit aan natuur, cultuur en historie. Maak vanuit je vakantiehuis in Duitsland lange wandeltochten door het glooiende heuvellandschap vol dichte bossen, langs woeste bergen en kleurrijke valleien en sfeervolle dorpjes met een gastvrije sfeer. In bruisende steden als Berlijn, Hamburg en Düsseldorf vind je zowel eeuwenoude cultuur als moderne architectuur. Bovendien wandel je in Berlijn langs het laatste gedeelte van de Berlijnse Muur en het imposante herdenkingsmonument. In Keulen laat de grootste gotische kathedraal van het land een grote indruk achter.

Actief in de bossen van het Zwarte Woud

Natuur- en sportliefhebbers maken een reservering voor een vakantiehuis in Duitsland bij het Zwarte Woud. Deze groene en ongerepte regio in het zuiden leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Trek langs diepe bossen met slingerende paden, helderblauwe meren die door naaldbossen worden omringd en schilderachtige stadjes uit de middeleeuwen. Naast bossen is de aantrekkelijke stad Freiburg een aanrader. Het gezellige stadscentrum van de hoofdstad uit de streek biedt naast de schitterende kathedraal de Munster prachtige winkels en vele cafés en restaurants voor een smakelijke maaltijd. Daarnaast brengt de langste gondelbaan van Duitsland je vanuit Freiburg naar de hoogste berg in de omgeving, Schauinsland. Vanaf de 1284 meter hoge berg geniet je van een adembenemend uitzicht op de omgeving.

De magische bossen en besneeuwde bergtoppen van Beieren

Op circa 900 kilometer afstand vanaf Utrecht vind je de schitterende vakantiestreek Beieren. In deze regio ga je vanuit je vakantiehuis in Duitsland op reis door de wonderschone bossen, middeleeuwse dorpjes, besneeuwde bergtoppen en de fraaie wereldstad München. Deze hoofdstad van Beieren barst van de culturele bezienswaardigheden en musea. Bezoek bijvoorbeeld het paleizencomplex Slot Nymphenburg, de imposante Frauenkirche of het gezellige stadscentrum van de stad, Marienplatz. München staat ook bekend om zijn bierfeesten. In de Königlicher Hirschgarten vind je de grootste biertuin van Beieren met plaats voor maar liefst 8000 bierdrinkers. Een andere stad die een bezoek waard is: Regensburg. Deze middeleeuwse stad staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst en beschikt over talrijke monumenten, zoals de stiftskerk St. Johann, de brug over de Donau, de dom, het Domschatzmuseum, de historische Adler-apotheek en het patriciërshuis Heuport. In deze stad bevinden zich bovendien de meeste kroegen van Duitsland. Het bekendste kasteel in de streek is Slot Neuschwanstein in Schwangau.