3.5 sterren

Camping La Castillonderie

FrankrijkAquitaniëDordogneThonac  (sitecode 62366)

Camping La Castillonderie

FrankrijkAquitaniëDordogneThonac
3.5 sterren
CharmeErkend

Op een beboste heuvel, tussen drie valleien, ligt dit geaccidenteerde kampeerterrein. De natuurlijke begroeiing zorgt voor beschutting en gescheiden standplaatsen. Er is een vismeertje. Er is een kinderboerderij. De camping is een prima vertrekpunt voor het ondernemen van uiteenlopende excursies.

Camping La Castillonderie ligt in het hart van de Vézère-vallei in de Dordogne. Vlak bij de vele toeristische attractie die deze streek rijk is. Grotten, kastelen, tuinen en festivals. Een ideale camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

De natuurlijke begroeiing op deze glooiende camping zorgt voor beschutting en geeft de scheiding aan van de kampeerplaatsen. Er zijn extra grote plekken van meer dan 120 vierkante meter, wat verder van de weg en rustig geleden of pal tegenover het meer. Extra luxe zijn de staanplaatsen met koelkast/diepvriezer, een tweepits gasfornuis, servies, tafels, stoelen en een parasol. Voor de verhuur zijn er diverse soorten tenten en mobilhomes.

Vers gebakken brood en croissantjes

In het hoogseizoen beantwoordt de receptioniste al je vragen en vertelt graag over alle bezienswaardigheden in de omgeving. De receptie is tussen 12 en 14 uur gesloten. Het keurige sanitair heeft een wasmachine en –droger. De snackbar levert ook afhaalmaaltijden en in de campingwinkel zijn wat basisproducten te koop. Brood en croissantjes worden op de camping gebakken en je kunt hier ontbijten. In Montignac-Lascaux, op vijf kilometer van de camping, zijn diverse winkels. Handig weetje: voor kinderen is er animatie in het Nederlands.

Vissen op de camping terug zetten

Het grote meer op de camping is alleen bestemd voor de campinggasten. Let op, alle karpers, voorns en brasems mogen op de foto, maar moeten daarna het water weer in. Heb je geen hengel mee dan helpt de campingeigenaar je uit de brand.

Prehistorie

Op vijfhonderd meter van de camping ligt Le Thot, onderdeel van de grotten van Lascaux, overblijfsel uit de tijd van de Cro-Magnons. Geniet van pittoreske dorpjes zoals Saint Léon-sur-Vézère, Saint Armand-de-Coly, van kastelen, parken en tuinen. Na een dag op verkenning brengt een sprong in het zwembad, van Camping La Castillonderie, de broodnodige verkoeling.

Omgeving

In het hart van de Vézère-vallei

De Vézère-vallei, waar camping La Castillonderie gelegen is, is vooral bekend van de talloze wereldberoemde prehistorische grotten, zoals de grotten van Lascaux of de grot van Rouffignac. Laat je rondleiden in deze ondergrondse wereld en laat je verbazen door de schoonheid van de natuur. Ook in traditionele tuinen als die van Marqueyssac en de Jardin d'Eau zul je je ogen uitkijken. Houd je meer van cultuur? In de nabije omgeving van camping La Castillonderie vind je de regionale hoofdstad van de prehistorie, Les Eysies, en het sfeervolle dorpje Sarlat. Ook het middeleeuwse kasteel van Castelnaud is absoluut een bezoekje waard.

Lees meer over Aquitanië

Naar accommodaties