3.5 sterren

Camping Le Tedey

FrankrijkAquitaniëGirondeLacanau  (sitecode 29850)

Camping Le Tedey

FrankrijkAquitaniëGirondeLacanau
3.5 sterren
ErkendCKE

Op deze kindvriendelijke camping in een duingebied aan het meer van Lacanau is veel te doen op het gebied van watersport. Er is geen zwembad, maar het meer koelt iedereen. Het terrein heeft grote genummerde staanplaatsen met schaduw van hoge pijnbomen. Er zijn twee geleidelijk aflopende stranden met een zeil- en surfschool die ook trap- en zeilboten verhuurd. De bar en crêperie liggen aan één zo’n strand. De camping ligt op 7 km van de stranden van Lacanau Océan, het surfcentrum van Frankrijk.

Zeer grote, mooi gelegen en kindvriendelijke camping tussen 2 beboste duinen aan het meer van Lacanau, 56 km ten noordwesten van Bordeaux. Hier kampeer je tussen hoge dennenbomen bij het meer, waar je kunt kanoën, kajakken, waterfietsen en natuurlijk gewoon kunt genieten van strand en het water. Op 8 km van de camping vind je het strand van de Atlantische kust, in de badplaats Lacanau-Océan. Hoge dennenbomen, zon en schaduw

Met eigen tent, caravan of camper boek je een van de toeristische staanplaatsen op gras of op zand. Op sommige plaatsen geniet je van uitzicht op het meer. De plaatsen variëren in beschutting: op sommige plaatsen heb je veel zon, andere bieden juist wat meer schaduw onder de hoge dennenbomen. Aan jou de keus. Het aantal staanplaatsen met stroomaansluiting is beperkt. Als je liever wilt huren, kies je uit een van de verschillende typen mobilhomes.

Vakantie aan het water

Bij de camping zijn 2 geleidelijk aflopende zandstranden. Zwemmen, kanoën, kajakken, windsurfen, op het meer kan het allemaal. Op een paar kilometer van de camping kun je ook kano’s en surfplanken huren, als je je eigen kajak niet meeneemt. Jonge kinderen spelen in de speeltuin van de camping; tieners treffen elkaar bij de tafeltennistafels. Met het hele gezin speel je midgetgolf of pétanque. Wil je de omgeving anders dan vanaf het water ontdekken, dan huur je fietsen voor een tochtje. In de bar, met terras aan het meer, geniet je van een kop koffie of een ander drankje. Als je na een vakantiedag op of aan het water niet wilt koken, kun je in het hoogseizoen terecht bij de crêperie en de snackbar voor snacks en eenvoudige (afhaal)maaltijden. Voor zowel kinderen als ouderen organiseert de camping af en toe sportieve toernooien. In het hoogseizoen zijn er regelmatig muziekavonden in de bar.

Lees meer over Aquitanië