2.9 sterren

Camping Les Ourmes

FrankrijkAquitaniëGirondeHourtin  (sitecode 51560)

Camping Les Ourmes

FrankrijkAquitaniëGirondeHourtin
3.5 sterren
Erkend

Het terrein van deze familiecamping ligt op 400 m van het meer van Hourtin dat ideaal is voor allerlei watersporten zoals zeilen en kitesurfen. De staanplaatsen zijn beschut door loofbomen en worden veelal gescheiden door heggen of struiken. Bij het zwembad en de waterspeeltuin staan ligstoelen en parasols. Verspreid op het terrein staan barbecuegelegenheden met afwasplaatsen.

In het hart van de Médoc, op zo'n 400 meter afstand van een meer en op 10 kilometer van de Atlantische kust, ligt deze grote familiecamping.

De staanplaatsen op Camping Les Ourmes zijn beschut door loofbomen en hebben gras of bosgrond als ondergrond. Ze zijn veelal van elkaar gescheiden door heggen of struiken. Je kunt ook tenten en mobilhomes huren op deze camping.

Groot meer

De grote trekpleister van deze camping is natuurlijk de ligging: op 400 m van het meer van Hourtin. Dit is het grootste natuurlijke meer van Frankrijk en het leent zich prima voor allerlei vormen van watersport, waaronder surfen, kitesurfen, zeilen en kanoën. Zwemmen kan ook in het mooie zwembad met kinderbad, waterspeeltuin en zonneterras.

Op de goed onderhouden camping met vriendelijk personeel is voor jong en oud van alles te doen. De voorzieningen, waaronder een bar en restaurant, bevinden zich bij een mooie binnenplaats bij de ingang. In het hoogseizoen is er animatie voor jonge kinderen. Tevens worden regelmatig wedstrijdjes georganiseerd op 1 van de 2 sportvelden, zoals boogschieten of pétanque. Op het terrein kan volop gesport worden. Op loopafstand van de camping vind je tevens een tennisclub en een manege. Voor volwassenen zijn er regelmatig thema-avonden.

Fietsen en wijn drinken

Door de gunstige ligging van Camping Les Ourmes tussen bos, meer en de zee, kun je alle kanten op. Via de fietsroutes rond de camping kun je het strand en de omliggende dorpjes bereiken. Het bos van Les Landes is dichtbij, hier vind je veel mooie, schaduwrijke fietsroutes. Ook de cultuur ligt overal voor het oprapen in de Médoc. Je kunt hier vele kastelen en wijngaarden bezoeken. De campingeigenaren organiseren ook excursies. Bordeaux (54 km) is een bruisende stad op het gebied van kunst en geschiedenis.

Omgeving

Cultureel erfgoed en watersporten

Het meer op slechts 400 meter van camping Les Ourmes is zeer geschikt voor het beoefenen van verschillende watersporten. Zo kun je met een paddleboard, een wakeboard of een surfplank de golven overwinnen. Je kunt natuurlijk ook in een kano of een kajak stappen om de prachtige natuur rond camping Les Ourmes te ontdekken, wat trouwens ook te voet of met de fiets mogelijk is. Maar er valt in de streek nog veel meer te beleven. Ontdek de wijngaarden van Bordeaux, bezoek de jachthaven van Pauillac en bezoek in Cussac de vesting Fort Médoc, die door Unesco als werelderfgoed aangemerkt.

Lees meer over Aquitanië

Naar accommodaties