3.2 sterren

Camping Lot et Bastides

FrankrijkAquitaniëLot-et-GaronnePujols  (sitecode 92988)

Camping Lot et Bastides

FrankrijkAquitaniëLot-et-GaronnePujols
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt op een open en vlak terrein, omringd door heuvels. Een klein deel van de plaatsen is beschut. Het zwembad heeft een kleuterbad. Op ca. 200 m ligt ook nog het grote openluchtzwembad van Pujols. De camping organiseert mountainbiketochten in samenwerking met de lokale ATB-club. Er zijn een groot schaakbord en een barbecueplek. Let op: Campers en caravans dienen het middeleeuwse centrum van Pujols te vermijden.

Tussen Toulouse en Bordeaux, is de regio Grand Villeneuvois verborgen. En daar, aan de voet van het middeleeuwse stadje Pujols ligt Camping Lot et Bastide. De Grand Villeneuvois heeft alle authenticiteit en smaken van het zuidwesten weten te behouden.Grote keuze in staanplaatsen en huurmogelijkheden

De camping ligt op een open, vlak terrein en is omringd door heuvels. De variatie in (beschutting van) standplaatsen en huuraccommodaties is groot. Zo zijn er natuurstaanplaatsen, comfortstaanplaatsen van 90 tot 300 m², mobilhomes en chalets, houten en canvas ‘Canada’-tenten, groepstenten en ‘bivouac’-tenten. Het campingterras ligt bij het zwembad en pierenbad. Zo kunnen ouders makkelijk een oogje in het zeil houden. Drankjes en bijvoorbeeld kip en frietjes zijn verkrijgbaar bij de snackbar. In het hoogseizoen zijn er croissants en vers brood te koop, evenals luxe broodjes of zelfs een volledig ontbijt. ’s Avonds kun je vlees en vis roosteren op de speciale barbecueplek.

Activiteiten op en rond de camping

Voor een speciaal tarief hebben campinggasten toegang tot het zwemparadijs ‘De Malbentre’ op 200 meter afstand van de camping. Maar het animatieteam van Lot et Bastides zelf heeft ook vele activiteiten in petto. Bovendien beschikt de camping over een speelterrein met vele voorzieningen voor kinderen. Er is tafelvoetbal, tafeltennis en een reuzenschaakspel en -dambord.

Fietsers en mountainbikers zijn hier op hun plek. De camping organiseert namelijk tochten in samenwerking met de lokale ATB(mountainbike)-club.

Een van Frankrijks mooiste dorpen

Het nabijgelegen dorpje Pujols ligt hoog in de in de heuvels rond Villeneuve sur Lot. Pugols staat op de lijst ‘Mooiste dorpen van Frankrijk’. Het is een oud vestingstadje uit de middeleeuwen, met smalle steegjes, gezellige huisjes en oude waterputten. Elke zondagmorgen van mei tot september is er een leuke markt met streekproducten.

Omgeving

Geschiedenis en mooie natuur bij camping Lot & Bastides

Grand Villeneuvois is een adembenemend stukje Frankrijk. Huur een fiets en ontdek de prachtige natuur rondom de camping: er zijn verschillende natuurparken met gemarkeerde fiets- en wandelroutes. Vlak bij camping Lot & Bastides ligt het middeleeuwse Pujols. Dit dorp staat bekend als een van de mooiste van Frankrijk en heeft een rijke geschiedenis. Laat je verrassen door de prachtige architectuur en ga tijdens je vakantie op camping Lot & Bastides uit eten bij een van de restaurants in dit idyllische plaatsje.

Lees meer over Aquitanië

Naar accommodaties