Kleine campings in de Dordogne

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in de Dordogne

2 personen
53 campings gevonden

Vier je vakantie op een kleine camping in de Dordogne

Frankrijk is een geliefd vakantieland en daarom trekt het jaarlijks tienduizenden toeristen. Een kleine camping in de Dordogne is een aanrader als je behoefte hebt aan rust, ruimte en privacy. De Dordogne is de moeder van alle vakantiestreken in Frankrijk en kenmerkt zich door historische dorpjes, indrukwekkende kastelen en een prachtige natuur.

Ontdek de schoonheid van de Dordogne

Houd je van het Franse leven? Dan zit je in de Dordogne helemaal goed, want het is er bijna altijd lekker weer. De streek is vernoemd naar de gelijknamige rivier die in de zomer voor de nodige verkoeling zorgt. Een dagje peddelen of een kano huren is daarom zeker de moeite waard. Tijdens het varen kom je langs allerlei historische kastelen en dorpen.

De mooiste dorpjes

Het middeleeuwse dorp Belvès behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk en heeft allerlei knusse straatjes met winkeltjes en cafés. In de oude markthal is iedere week markt, stap gerust eens binnen! La Roque-Gageac is eveneens een van de pareltjes in de Dordogne. De rotsen boven het dorp zijn zeer indrukwekkend om te zien en eenvoudig vast te leggen op beeld.

De grotten van Lascaux

Je verblijf op een van de kleine campings in de Dordogne gaat ook gepaard met een bezoek aan de grotten van Lascaux. De oudste tekeningen en wandschilderingen dateren van 15.000 voor Christus. Niet voor niets staan deze spectaculaire grotten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kom in beweging

Houd je ervan om lekker actief bezig te zijn? Een kleine camping in de Dordogne is uitermate geschikt voor liefhebbers van wandelen, fietsen en mountainbiken. Verder behoren ook paardrijden, klimmen en varen tot de mogelijkheden. Waar je keuze ook op valt: de Dordogne is een geweldig vakantieoord om enkele weken door te brengen. Je komt er tot rust en doet nieuwe energie op in een periode die jou het beste uitkomt; het voor-, hoog- of naseizoen.