4.5 sterren

Yelloh! Village Saint-Emilion

FrankrijkAquitaniëGirondeSaint-Émilion  (sitecode 52443)

Yelloh! Village Saint-Emilion

FrankrijkAquitaniëGirondeSaint-Émilion
4.5 sterren
ErkendCKE

Tussen de wijngaarden ligt deze camping met een meer waarin je kunt vissen, waterfietsen en kanoën. Rondom het meer liggen de sportfaciliteiten en speeltuinen. De zwembaden van de camping liggen bij de zonnige entree met ruim plein voor de bar en het restaurant. De toeristische staanplaatsen hebben veel privacy door de hoge bosschages en verschillen in grootte. Twee keer per dag rijdt er een gratis shuttlebus naar Saint-Emilion. Fietsroutes in de omgeving langs wijnhuizen zijn beschikbaar.

Yelloh! Village Saint-Émilion is een camping met een eigen meer. Een aantal staanplaatsen ligt zelfs aan dit water. De camping is vlak en ligt tussen bijzondere boomsoorten en wijngaarden. Woonboot

De kampeerplaatsen (twee- of viersterren) bieden privacy en beschutting. Ze liggen aan laantjes en zijn afgebakend door (half)hoge heggen. De huurders kunnen kiezen voor cottages en wie op tijd boekt, voor een woonboot aan het meer. Je springt zo in een van de gratis kano’s of waterfietsen, maar lekker rustig vanaf de kant een rivierbaarsje of karper vangen is natuurlijk ook heerlijk. Of maak een mooie wandeling of fietstocht langs het meer.

Kids- en Juniorclub

Dit campingdorp is zeker voor kinderen tot 12 jaar een walhalla. Het heeft een ruim aquapark met 3 verwarmde zwembaden met glijbaan. Voor de kleintjes die hun eerste zwemslagen maken, is er een kinderbad. De achterblijvers op het ‘vasteland’ vind je op het ‘plaine des sports’. Daar is van alles; tennisbanen, tafeltennistafels, minigolf en een voetbal- en volleyveld. Voor kinderen die liever in clubverband spelen is de Club Kids (5-7 jaar) en de Club Juniors (8-12 jaar) gezellig. Dat wordt schatzoeken, knutselen bij de creatieve workshops, en spelletjes doen. De oudere kinderen doen natuurlijk mee aan de sporttoernooien.

Wijn en architectuur

Ook voor de ouders is het vakantie. In dit prestigieuze wijngebied is het leuk om een basiscursus vinologie te volgen op de camping. Wijn proeven doe je in het middeleeuwse stadje Saint-Émilion of op een van de heuvels vol wijngaarden. Naast wijn is ook de architectuur van de stad de moeite waard. De stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Net als Bordeaux, dat op 3 kwartier rijden ligt.

De camping heeft beperkte en betaalde wifi. Yelloh! Village Saint Emilion is gekwalificeerd als ‘campervriendelijke camping’.

Omgeving

Kastelen in een veelzijdig natuurlandschap bij camping Yelloh! Village Saint-Emilion

In de buurt van camping Yelloh! Village Saint-Emilion vind je een aantal weelderige kastelen, waaronder Château Soutard, Château de Ferrand en Château de Sales. Hier struin je door schilderachtige tuinen en proef je overheerlijke wijnen. Bewonder ook de dertiende-eeuwse Chapelle de la Trinité.

Geniet van de natuur bij camping Yelloh! Village Saint-Emilion en maak een rustige wandeling door Parc de l'Epinette. Duik onder de grond tijdens een bezoek aan Les Grottes de Ferrand. Wandel ook eens langs de stille waterkant van de Dordogne.

Lees meer over Aquitanië