8662 campings in 27 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Le Ranch des Volcans
bekijk 15 foto 's

Camping Le Ranch des Volcans

De naam zegt het al Ranch des Volcans, een camping in Westernstijl waar de paarden en pony’s om ritjes op te maken niet ontbreken. De staanplaatsen zijn licht geaccidenteerd en deels door heggen gescheiden. Veel berken en andere loofbomen zorgen voor schaduw. De huuraccommodaties liggen geclusterd. Bij de twee zwembaden en het kleuterbad kun je relaxen op ligbedden en onder parasols. Ook kun je een partijtje basketballen of gaan boogschieten.

Ongeveer halverwege Parijs en de Middellandse Zee ligt nog voor de stad Clermont-Ferrand het regionale natuurpark Volcans d’Auvergne. Midden in dat natuurpark heb je camping Le Ranch des Volcans. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Deze licht glooiende camping ligt in een oude boomgaard. Het terrein is natuurlijk ingedeeld door beplanting met fruitbomen en berken die veel schaduw geven. Voor campers zijn er verharde plaatsen. Campers en caravans met tandemassen worden niet toegelaten. Heb je zelf geen kampeeronderkomen, huur dan een stacaravan, een caravan, een kampeerwagen of een vakantiehuisje. Ook in de verhuur: een wigwam of een huifkar.

Animatie in het hoogseizoen

In 2014 is de camping volledig gerenoveerd. In de campingwinkel staan in gezellig houten schappen levensmiddelen uitgestald. Er zijn drie zwembaden waaronder een ondiep kinderbad waarin jonge kinderen veilig kunnen spelen. Verder heb je een mini-golf, jeu-de-boulesbaan, tafeltennis, mini-tennis en een centrale barbecue. De bar annex restaurant heet hier ‘Saloon’. In juli en augustus worden elke zaterdagavond rond 19.00 uur nieuwe gasten verwelkomd met een drankje, maak je kennis met het campingteam en weet je in no-time de weg op de camping. Buiten is een klein terras met er tegenover wat speeltoestellen en een groot schaakspel. Een avond per week staat geheel in het teken van de kinderen. Dansen en feesten met een speciaal voor hen opgezet programma.

In de buurt van Camping Le Ranch des Volcans

Trek erop uit om de Auvergne te ontdekken. Begin bij het karakteristieke kuuroord Châtel-Guyron. Hier genieten al ruim tweehonderd jaar mensen van het speciale, minerale water dat hier uit de grond komt. Neem een kijkje in het kasteel in deze plaats. Wandel door Riom, de hoofdstad van de Auvergne met een historisch centrum en maar liefst zestien beschermde monumenten. ‘Chapeau’ voor deze camping en de streek.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Zwembaden Zwembaden
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping Le Ranch des Volcans heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Le Ranch des Volcans is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa