Kleine campings in de Auvergne

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in de Auvergne

Wissen
2 personen
46 campings gevonden

Kom tot rust tijdens een vakantie op een kleine camping in de Auvergne

Genieten van prachtige landschappen, rust en een cultuurrijke omgeving; het kan allemaal op een kleine camping in de Auvergne. De regio Auvergne bevindt zich in het midden van Frankrijk en staat bekend om de rust en de twee natuurparken in de provincie. Ook voor de kinderen zijn hier interessante campings; kies bijvoorbeeld voor een camping met een zwembad, waar ze zich uren vermaken terwijl jij een heerlijk stuk kaas uit de regio proeft.

Bezienswaardigheden: cultuur en natuur in balans

Geniet tijdens een ontspannende wandeltocht in het natuurpark Livradois-Forez van de zuivere lucht, de vrolijke vogelgeluiden en de indrukwekkende hoge bomen. In het natuurpark Volcans d'Auvergne zijn uitgedoofde vulkanen te zien. Kies voor een wandeling of ga met het gezin kajakken, paardrijden of mountainbiken. Bewonder de fascinerende koepel- en kratervulkanen die sterk afsteken tegen het groene grasland. Naast de rustgevende natuur beleef je in deze regio ook genoeg cultuur. De romaanse kerkjes, pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen vormen een mooie balans.

Genoeg waterpret te beleven

Op een kleine camping in Auvergne kom je volledig tot rust. Dat neemt niet weg dat je hier ook een gezellige vakantie met kinderen viert. Er is namelijk genoeg waterpret in het kratermeer Lac Chambon of het meer Lac d’Ayat. Zo sluit je een lange dag af met een duik in verkoelend water.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter