3 sterren

Camping du Breuil

FrankrijkBourgogneSaône-et-LoireBourbon-Lancy  (sitecode 100632)

Camping du Breuil

FrankrijkBourgogneSaône-et-LoireBourbon-Lancy
3 sterren
ErkendCKE

Deze gemoedelijke camping ligt in een natuurlijke omgeving naast het meer ( waarin niet gezwommen mag worden) van Le Breuil en in de nabijheid van de thermen van Bourbon-Lancy. De staanplaatsen zijn van elkaar gescheiden door lage heggen en hebben veelal beschutting van bomen. Er is een apart tentenveld. Midden op het terrein ligt het openluchtzwembad met een apart kleuterbad, rondom staan ligstoelen en parasols.

Aan de zuidoever van het meer van Le Breuil vind je Camping du Breuil. Gelegen tussen de Loire en het Charalois-gebergte kun je genieten van de natuur tijdens een mooie wandeling of fietstocht. Ook voor een ontspannen vakantie ben je hier op het goede adres: het kuuroord in de Franse stad Bourbon-Lancy is dicht bij de camping.

De staanplaatsen op deze middelgrote camping liggen deels in de schaduw en zijn van elkaar gescheiden door hagen. Er zijn verschillende mobilhomes en chalets te huur. Ook is er een compleet ingerichte tent beschikbaar. Er zijn verwarmde sanitaire gebouwen en er is een was- en strijkruimte.

Sport en spel

Van mei tot september kun je een verkoelende duik nemen in het onverwarmde buitenbad. Er is een apart kinderbad voor de allerkleinsten. Bij het meer, waarin niet gezwommen mag worden is een strandje en kun je heerlijk ontspannen een boek lezen terwijl je van de zon geniet. Wie wil sporten gaat naar de jeu-de-boules-baan, tafeltennistafels of speelt een potje volleybal of badminton. Bijkomen en andere vakantiegangers ontmoeten doe je in de ontspanningsruimte, waar je een tv en spelletjes vindt.

Campingwinkel

Heb je behoefte aan een ontspannen en verzorgde vakantie? Dan is de pendelbus naar de thermaalbaden in Bourbon-Lancy ideaal. De bus vertrekt elke ochtend en middag vanaf de camping. In de campingwinkel haal je verse broodjes. Ook worden hier lokale producten, cadeaus en souvenirs verkocht.

Omgeving

Een verblijf op Camping du Breuil staat garant voor een vakantie lang genieten van de omgeving, ontspannen in de thermaalbaden en watersporten in het meer van Breuil. Zelfs in de nabije omgeving is er al genoeg te beleven.

Vanaf de camping zijn er diverse wandelpaden en er zijn fietsroutes uitgezet. Mag het wel een tandje sneller? Kies dan voor een van de mountainbikeroutes en geniet van de mooie, heuvelachtige omgeving.

Tot rust komen

Eigenlijk kan een bezoek aan het wellness centrum van Bourbon-Lancy niet ontbreken in je vakantie bij Camping du Breuil. De kracht van de warmwaterbronnen van deze stad was al bekend voor onze jaartelling. Geniet hier van het grote zwembad, de sauna, het hammam stoombad, de jacuzzi en maak gebruik van een van de ligstoelen om helemaal tot rust te komen. Ook extra behandelingen zijn mogelijk, zoals massages en schoonheidsbehandelingen.

Cultureel erfgoed en geschiedenis

Geschiedenisfanaten gaan naar het vestingstadje Decize, dat ligt op een rotseiland in de Loire. De stad heeft een rijk erfgoed te bieden, zoals de torens van de stadsmuur, overblijfselen van de middeleeuwse vesting en een mooie promenade onder de platanen en lindebomen. Ook Cluny is een leuk stadje om te bezoeken. Je vindt hier de abdij van Cluny, dat lang het middelpunt was van een belangrijke hervormingsbeweging: de orde van Cluny. In de voormalige abtswoning is nu een museum gevestigd: het Musée d’Art et d’Archéologie. Je vindt hier een collectie met overblijfselen van de abdij, waaronder sculpturen en architectonische elementen.

Lees meer over Bourgogne

Naar accommodaties