2.5 sterren

Camping La Cascade

FrankrijkBourgogneYonneTonnerre  (sitecode 75026)

Camping La Cascade

FrankrijkBourgogneYonneTonnerre
2.5 sterren

De vlakke, langwerpige camping ligt op een eiland tussen het Canal de Bourgogne en de rivier L'Armançon en heeft door de vele soorten bomen een parkachtig karakter. Een deel van de staanplaatsen heeft uitzicht over het water, en de meesten zijn goed beschut. Er is een eenvoudig, rechthoekig zwembad met enkele stoelen en een diepte van 1,30 m.

Tussen de wijngaarden van de Bourgogne in Tonnerre ligt Camping La Cascade. Een welkome plek voor iedereen die van rust en gezelligheid houdt en van het outdoor leven. De omgeving is mooi genoeg, maar wie wil, is met een uur rijden in het Parc Naturel Régional de Morval.Zwemmen in de Armançon

De camping ligt tussen het Canal de Bourgogne en de rivier L’Armançon. De kampeerplaatsen hebben semi-schaduw en zijn, evenals de chalets, toegankelijk voor gehandicapten. Er is geen winkeltje aanwezig. Bij de bar is gratis wifi. Zwemmen doe je lekker in de Armançonrivier of in het verwarmde buitenzwembad. Neem een schepnetje mee voor de kleintjes, want in het kristalheldere water zwemmen vele visjes. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen langs het Canal de Bourgogne.

Must-see: Lavoir Fosse Dionne

Tonnerre ligt in het noorden van de Bourgogne. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze streek is Lavoir Fosse Dionne – een wasplaats gebouwd rond een natuurlijke onderaardse bron. Bekijk ook de Église St.-Pierre. Vanaf het terras aldaar is het uitzicht over de stad en omgeving prachtig. De hoofdstad van het departement is Auxerre aan de Yonne. Een mooie stad met oude huizen.

Châteaux en Chablis

La Cascade ligt een kwartiertje van het Château de Tanlay en kasteel Ancy-le-Franc. Ook is de campinglocatie een strategische uitvalsbasis om het pittoreske dorpje Chablis te bezoeken (20 minuten met de auto). De bekende gelijknamige wijn uit deze regio is gemaakt van de Chardonnaydruif. Omdat deze echter is gerijpt op stalen vaten (en niet op eikenhout) heeft de Chablis niet de typische Chardonnaysmaak. Proef maar, bijvoorbeeld bij de Chablis Vititour.

Lees meer over Bourgogne

Naar accommodaties