Camping Bourgogne (Bourgondië)

2 personen
144 campings gevonden

Camping in Bourgogne: luxe op toplocaties

Wil je op vakantie naar Frankrijk en wil je genieten van het authentieke Franse leven? Ga dan kamperen op een camping in Bourgogne! De streek is vanuit Nederland makkelijk te bereiken. Kampeerlocaties vind je er in overvloed. We hebben er meer dan 80 voor je uitgekozen. De meeste campings zijn klein of middelgroot. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze liggen op unieke toplocaties. Om de campings met elkaar te vergelijken, raden we je aan om de ANWB-score en de beoordelingen van kampeerders te bekijken. Je geeft je voorkeuren gemakkelijk aan in het filter aan de linkerkant.

Bourgondisch genieten

Bourgondië staat bekend om zijn glooiende heuvels, bossen, wijngaarden en heerlijk milde klimaat. Zeker in de zomer schijnt de zon hier veel. Ideaal om er een vakantie door te brengen! Op een camping in Bourgogne ga je met het hele gezin een ontspannen verblijf tegemoet. Ruime staanplaatsen voor de tent of camper, luxe huuraccommodaties voor extra comfort: de keuze is aan jou. De kampeerlocaties liggen midden in de natuur, maar zijn tegelijkertijd goed bereikbaar met de auto.

Vermaak op de camping

Vooral het buitenzwembad doet het goed bij de kinderen. Na aankomst willen ze meteen het water in. Van de glijbaan af, elkaar nat spetteren, een duik nemen… Ga je ook het water in of rust je liever uit op een verstelbare strandstoel om een kleurtje te krijgen? Sportievelingen opgelet: op de door ons uitgekozen campings zijn ook voldoende sportmogelijkheden, bijvoorbeeld voor basketbal, volleybal, minigolf en badminton. Leuk voor jong en oud!

Bourgondië leren kennen

Bourgondië bestaat uit de departementen Nièvre, Yonne, Côte-d’Or en Saône-et-Loire. De regio staat bekend om het lekkere eten en drinken, en vooral om de wijn. Voor de volwassenen is een fietstocht langs de wijngaarden een echte aanrader, bijvoorbeeld door Beaujolais in het zuiden van de regio. Neem deel aan een wijnproeverij en geniet! Hoofdstad Dijon is dé culturele trekpleister. Deze stad mag je zeker niet missen als je van kunst houdt. Bezoek het Musée des Beaux-Arts om alles te weten te komen over de geschiedenis van de regio.