3.1 sterren

Camping Le Fort Espagnol

FrankrijkBretagneMorbihanCrach  (sitecode 61400)

Camping Le Fort Espagnol

FrankrijkBretagneMorbihanCrach
3.5 sterren
Erkend

In een groene, glooiende omgeving ligt deze camping. De toeristische plaatsen liggen veelal geclusterd, maar een plekje tussen stacaravans is er ook. De hoofdstraatjes zijn geasfalteerd, maar meestal ligt je plek aan een onverhard pad. Je hebt de keuze uit een plek onder hoge bomen of een meer open plek. De afscheiding bestaat meestal uit een haag of heggetje. De camping beschikt over een fraai zwembadcomplex. Een zandstrand ligt op 5 km.

Aan de zuidkant van Bretagne, het schiereiland dat aan de westkant van Frankrijk in de Atlantische Oceaan steekt, ligt Camping Le Fort Espagnol. Vlak bij de Baai van Quiberon, de binnenzee de Golf van Morbihan en tussen de mondingen van de rivieren Auray en Crac'h.

Op Camping Le Fort Espagnol kampeer je tussen de eiken- en dennenbomen. De 144 toeristische standplaatsen, 32 seizoenplaatsen, de 10 huurtenten en de 20 bungalows zijn door elkaar tussen die bomen. De grootte van de standplaatsen varieert dankzij die bomen. Ondergrond is stevig met gras. Een camping voor liefhebbers van wandelen en fietsen en voor gezinnen met kinderen tot 11 jaar.

Van de drie sanitair gebouwen is de grootste het modernst met voorzieningen voor baby’s. Het zwembadcomplex maakt indruk met zijn overdekte gedeelte met bubbelbad en een massagebank. Het verwarmd buitenbad met een glijbaan en een glijwand en een peuterbad voor de kleine kinderen zijn in lagunestijl aangelegd. In juli en augustus zijn er activiteiten voor jong en oud zoals aquagym in het zwembad en thema-avonden. Kinderen doen nieuwe vrienden op in de kinderclub. In de kleine campingwinkel zijn wat levensmiddelen te koop en er is en snackbar. Elke dag rijdt er een gratis shuttlebos naar het strand.

In de omgeving van Camping Le Fort Espagnol liggen de Bretonse badplaatsen Quiberon (30 kilometer), Carnac (10 kilometer), Baden (17 kilometer) en Vannes (24 kilometer). Slenter en shopping stadjes die ook per fiets bereikbaar zijn. Heb je geen fiets meegenomen, dan kan je er een huren bij de campingreceptie. Het dorpje Crac’h ligt op ruim tien minuten lopen van de camping. Daar zijn een supermarkt, winkels en een bank.

Omgeving

De meeste activiteiten vind je rond de Golf van Morbihan. De golf heeft allerlei baaien, inhammetjes en eilanden, en camping Le Fort Espagnol ligt op zo’n vier kilometer van het strand.

De bekende badplaatsen in deze streek zijn Quiberon, Carnac en Larmor-Baden. Je ziet er de typische witte Bretonse huisjes, en het water is kalm. Ze liggen alle drie binnen een halfuur rijden. De streek kent ook talloze jachthavens, en je kunt er heerlijk vis eten.

Lekker dichtbij

Voor praktische dingen kun je prima terecht in Crac’h, dat op nog geen kilometer afstand ligt. Verse boodschappen haal je bij de bakker, slager of supermarkt. Heb je zin om gezellig uit eten te gaan, maar wil je niet te ver rijden? Dan bieden de crêperie en pizzeria uitkomst. Of haal een lekker aperitiefje in de plaatselijke bar. Een middag shoppen doe je het best in Vannes, met zijn pittoreske pleintjes en vakwerkhuisjes.

Parel in de golf

Een leuke tip voor een dagtocht is het Île d’Arz, waar zeevaarders zich ooit vestigden. Het is prachtig wandelen en fietsen langs de gerestaureerde getijdenmolen en de vissershuisjes. Neem de boot vanuit Vannes, Baden of Arzon. Het is geen probleem als je geen eigen fietsen mee hebt: er is een minibusje dat je over het eiland brengt en op het eiland is een fietsverhuur.

Genoeg water gezien?

Kies dan voor een paardrijtocht bij het Centre Equestre des Grands Pins. Voor iets meer adrenaline kun je ‘de boom in’ bij het klimpark Fôret Adrénaline. Helemaal tot rust kom je in de vlindertuin of het aquarium in Vannes. Fijn om te weten: alles ligt op maximaal een halfuurtje rijden.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties