9586 campings in 28 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
343 campings gevonden

Camping Frankrijk aan zee

  Doe je op vakantie niets liever dan zonnen, uitwaaien, vis eten, zwemmen, zeilen, surfen en/of duiken? Kies dan voor een camping in Frankrijk aan zee. Frankrijk heeft een enorm lange kust, met veel variatie. Je kan kiezen tussen de Atlantische Oceaan of de Middellandse zee, rotswanden of zandstranden en frisse bries of hete zon. Of je nou oesters gaat eten in Bretagne of gaat bakken aan de Côte d’Azur: ANWB heeft een camping voor je.

  De Côte d’Azur

  De Côte d’Azur is een naam die tot de verbeelding spreekt. Natuurlijk staat het bekend om zijn luxebestemmingen, waar de internationale jetset aanmeert met miljoenenjachten. In bijvoorbeeld St. Tropez en Cannes is de elite ruim vertegenwoordigd. Dit betekent echter niet dat je miljoenen op de bank moet hebben om hier van een fijne vakantie te genieten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je vanaf een camping aan zee meer meemaakt dan deze luxepaardjes.

  Camping aan zee aan de Côte d’Azur

  Terwijl zij zich bezighouden met zien en gezien worden, loop jij gewoon ontspannen vanuit je tent de zee in. De azuurblauwe Mediterranee is prettig van temperatuur, en biedt verkoeling in het warme klimaat. Als je uitgezwommen bent, kan je van alles gaan doen. Je kan een dagje in de eerdergenoemde luxeoorden gaan kijken, maar je kan ook prachtige authentieke vissersplaatsjes bezoeken. Ook qua eten hoef je niet onder te doen voor de adel en nouveau riche met hun privékoks: je kan overal heerlijk vis eten en lekkere wijn drinken. Kortom: een camping in Frankrijk aan zee is royaal genieten!

  De Atlantische kust

  De Atlantische kust strekt zich uit over de gehele lengte van Frankrijk, van Calais in het noorden tot Bayonne, bij de grens met Spanje, in het zuiden. Het spreekt dus voor zich dat er enorm veel variatie is, en je kan kiezen tussen allerlei soorten campings aan zee.

  Bretagne en Normandië

  Houd je van schaaldieren, vis eten en een ruig landschap? Bezoek dan Normandië en Bretagne. Hier heeft de zee op veel plekken uit de rotsen woeste kliffen gebeeldhouwd. Dat betekent echter niet dat je vanaf je camping aan zee in Frankrijk geen frisse duik kan nemen: het gebied kent ook veel brede zandstranden. In deze twee provincies zijn de historische invloeden van andere volkeren, zoals Noormannen, duidelijk voelbaar. Dit heeft een unieke cultuur gecreëerd. Zo drinkt men er liever cider en bier dan wijn, en met stokbrood hoef je er ook al niet aan te komen.

  Het zuidwesten

  In de provincies in het zuidwesten van Frankrijk is het land vrij vlak. Daardoor zijn er hele lange zandstranden. Sommige hiervan zijn populair en druk. Er zijn er echter zoveel, dat er ook nog vele heerlijke, vrijwel onontdekte stranden zijn. Geweldig dus om in alle rust van de zon te genieten. Je vindt er veel historische havensteden, zoals la Rochelle. In dit gebied lijkt het leven trager te verlopen dan elders. Als je je camping aan zee even verlaat, vind je hier prachtige landschappen en uitgebreide bossen.

  iDeal Mastercard Visa