3 sterren

Camping Le Moulin de Piot

FrankrijkCreuseCheniers  (sitecode 201243)

Camping Le Moulin de Piot

FrankrijkCreuseCheniers
3 sterren
ErkendCKE

De ruim opgezette camping ligt op een heuvelachtig terrein nabij een oude watermolen. De kampeervelden zijn ruim met aan de randen de staanplaatsen. De camping ligt dicht bij de 'La Petite Creuse', waarin gevist kan worden. Op de camping worden workshops gegeven, zoals pottenbakken, schilderen en een aantal sportieve activiteiten georganiseerd zoals kanoën, boogschieten, klimmen en mountainbiken. In de rivier kunnen dammen gebouwd worden.

Camping Du Moulin de Piot in de Limousin

Camping Du Moulin de Piot is een ruim opgezette natuurcamping aan de rivier La Petite Creuse in de Limousin. De camping ligt midden in de natuur en is een heerlijke vakantiebestemming voor natuur- en wandelliefhebbers. De kinderen kunnen op de camping lekker buiten spelen en ravotten in de speeltuin.

Heuvelachtig terrein nabij een watermolen

De camping ligt in de natuur en heeft 75 kampeerplaatsen van wel 150 tot 200 vierkante meter groot. Dankzij de groene afscheiding met heggen heb je voldoende privacy. Alle plekken liggen gedeeltelijk in de schaduw en zijn geschikt voor tenten en caravans. Voor campers zijn er speciale plekken op camping Du Moulin de Piot. Daarnaast zijn er een aantal comfortabele accommodaties te huur, van stacaravans tot bungalows met een eigentijdse inrichting.

Workshops en activiteiten

Op de camping kun je aan allerlei workshops voor volwassenen en kinderen meedoen. Leer bijvoorbeeld pottenbakken of schilderen of neem deel aan een van de sportieve activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen, boogschieten of kanoën. De rivier biedt veel vermaak. Zo kun je hier een verfrissende duik nemen, terwijl de kinderen dammetjes bouwen en met een schepnetje op kleine visjes jagen. Om het nog aangenamer te maken, hangen er hangmatten bij de rivier en staan er comfortabele luie stoelen. Lees een tijdschrift of goed boek en kom tot rust door het geluid van het kabbelende water.

Voorzieningen binnen handbereik

Op een kwartiertje wandelen van de camping ligt de plaatselijke supermarkt, waar je inkopen kunt doen voor een gezellige barbecue. Heb je een avond geen zin om te koken? Er is op de camping een klein restaurant aanwezig waar je kunt aanschuiven voor een lekkere maaltijd.

Omgeving

Ontdek het erfgoed van Chéniers

Doordat camping Du Moulin de Piot aan de rivier de Petite Creuse ligt, zijn er veel mogelijkheden om te vissen, varen en spelen. Ook fiets- en mountainbikeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Trek de omringende bergen en bossen in voor een prachtige fietstocht met het hele gezin of maak uitstapjes naar het nabijgelegen Parc naturel régional de Millevaches en Limousin.

Cultuurliefhebbers bezoeken musea in de omgeving van camping Du Moulin de Piot. In het openluchtmuseum Ecomusée Tuilerie De Pouligny kom je meer te weten over de geschiedenis van de streek en hoe hier in de negentiende eeuw bakstenen gemaakt werden.

Lees meer over Creuse

Naar accommodaties