4 sterren

Camping Castel La Forge de Sainte Marie

FrankrijkChampagne-ArdenneHaute-MarneThonnance-les-Moulins  (sitecode 48046)

Camping Castel La Forge de Sainte Marie

FrankrijkChampagne-ArdenneHaute-MarneThonnance-les-Moulins
4 sterren
CharmeErkendCKEGreenKey

De camping ligt aan een riviertje en een visvijver. In het laagseizoen zijn er vier keer per week activiteiten, die worden aangepast aan de gasten. Zo zijn er begeleide wandeltochten, jeu-de-boules toernooien, muziekavonden en boerderijtochten met een barbecue. Het overdekte zwembad is gebouwd in een driehonderd jaar oude, gerenoveerde smederij. Voor kinderen zijn er enkele speelterreintjes en een groot springkussen in de vorm van een kasteel.

Gelegen in de Champagnestreek, in Thonnance-les-Moulins, vind je Charmecamping La Forge de Sainte Marie. Bijzonder: het zwembad van de camping bevindt zich in een achttiende-eeuwse ijzersmederij. Zwembad, wellness, rivier Rongeant en visvijver maken het een echte camping voor waterliefhebbers.

Op deze middelgrote camping liggen ruim 120 toeristische staanplaatsen en 15 vaste. Ook verhuurt de camping diverse typen mobilhomes, tenten en bungalows.

Op de camping staan eikenbomen van 200 jaar en ouder. Ook zijn er diverse soorten wilde orchideeën en maar liefst 50 verschillende vogelsoorten komen er graag langs.

Rivier, visvijver en zwembad

Dat is fijn: de camping ligt niet alleen aan een riviertje, maar ook aan een vijver waarin gevist mag worden. Het overdekte zwembad is gebouwd in een achttiende-eeuwse, gerenoveerde ijzersmederij. Relaxen doe je hier in de jacuzzi.

Actie op de camping

Badmintonnen, volleyballen of voetballen: midden op de camping ligt een groot open grasveld waar je je gang kunt gaan. Meer sport is er in de vorm van aquarobics, tafeltennis, boogschieten, jeu-de-boules en vlakbij ligt een tennisbaan. Kinderen leven zich uit op het springkasteel.

Er is een bar/restaurant met uitzicht op de visvijver. En bijzonder: de camping organiseert in het laagseizoen activiteiten die worden aangepast aan de campinggasten, zoals begeleide wandeltochten, boerderijtochten of muziekavonden.

Recreatiemeer en fietsen over spoorlijn

In de buurt ligt het Lac du Der (60 km), het grootste kunstmatige stuwmeer van Europa. Jetskiën, waterfietsen of gewoon een beetje luieren op het zandstrand rondom.

Actief, grappig en genieten van het landschap? Stap met zijn vieren in een karretje en fiets over de oude spoorlijn van Cyclorail in Chantraines (33 km). Infoborden langs de weg leren je alles over het gebied.

Parachutespringen, pret- en avonturenpark

Of pak het wat ‘luchtiger’ aan en ga parachutespringen in Brienne-le-Château (65 km).

Leuk met kinderen is de indoor speeltuin van Bragard (100 km), attractiepark Nigloland (75 km) met achtbanen en spookhuis, en naast Lac du Der is het avonturenpark Accroder (50 km), waar ze zich van touwbrug naar tokkelbaan haasten.

Omgeving

Rijke cultuur in het prachtige landschap rondom camping Castel La Forge de Sainte Marie

Geniet je tijdens je vakantie op camping Castel La Forge de Sainte Marie het liefste volop van de natuur, dan is het Parc Naturel Régional de Lorraine zeker iets voor jou. Dit natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte heides, dichtbegroeide bossen en imposante ruïnes van oude kastelen.

Frankrijk is het land van de châteaus, wat te merken is tijdens een bezoek aan Château du Grand Jardin, iets ten westen van de camping. Struin door de prachtig aangelegde tuinen en bewonder het kasteel met elementen uit de renaissance.

Lees meer over Champagne-Ardenne

Naar accommodaties