9639 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping du Château
bekijk 30 foto 's
Erkend CKE

Camping du Château

De op een beboste heuvel gelegen camping heeft enkele staanplaatsen met uitzicht over het Maasdal. De staanplaatsen bevinden zich deels aan de buitenring van de camping en deels op het groene middenterrein. Op het terrein staan op verschillende plaatsen bankjes of picknicktafels. Gebruik van de tennisbanen is gratis. Vanaf de camping is er een voetpad naar het dorp. Caravans met twee assen worden niet toegelaten. Passanten maken veel gebruik van de camping. Aangekoppeld staan is veelal mogelijk.

Op een beboste heuvel ligt Camping du Château. Vakantiegangers op doorreis maken veel gebruik van deze camping. Vanaf een uur of 3 ’s middags stroomt de camping vol. Maar camping du Château biedt meer dan een overnachtingslocatie.Uitzicht over het Maasdal

Staanplaatsen bevinden zich deels aan de buitenring van de camping en deels op het groene middenterrein. Sommige plaatsen hebben een terras met een panoramisch uitzicht over het Maasdal. Op het terrein staan her en der bankjes en picknicktafels. Vanaf de camping is het slechts 300 meter wandelen naar het stadje. Daar is ook de apotheek, de supermarkt en verschillende winkeltjes.

Thermale baden

Wandelen of mountainbiken kan in Parc du Chesnoy, over de 12 km lange Clos Chrétien of langs ‘de bronnen van de Maas’ (Les Sources de la Meuses).Het gebied van de Haute-Marne heeft vele bezienswaardigheden. Op zo’n 20 minuten rijden van de camping ligt de stad Langres, omringd door 12 torens en 7 poorten. De stad Nogent is wereldwijd bekend om zijn expertise op het gebied van bestek, ook een aanrader. Na zo’n 40 km rijden kun je ontspannen in de thermale baden van Contrexéville. Net als het bekendere Vittel heeft het alles in zich om je na een bezoek extra fit en gezond te voelen.

Mengeling van (historische) sferen

Duik terug in de tijd. Camping Du Château zelf is gelegen op het terrein van een middeleeuws kasteel, gebouwd in de 13de eeuw door Thibaut de Champagne. Later werd hij koning van Navarra (vandaar de naam van het dorp: Montigny-le-Roi). Geschiedenisliefhebbers willen ongetwijfeld ook weten dat Generaal Charles de Gaulle, Voltaire, de gebroeders Goncourt en Diderot – tijdelijk of permanent – in steden en dorpen van de Haute-Marne woonden. Hun woonplaatsen dragen nog altijd sporen van hun aanwezigheid. Historie, cultuur, een snufje ernst en soms wat mysterie zorgen in deze dorpen en steden voor een interessante mengeling van sferen.

NB. Caravans met 2 assen worden op de camping niet toegelaten.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping du Château heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping du Château is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa