2.4 sterren

Camping du Château

FrankrijkChampagne-ArdenneHaute-MarneMontigny-le-Roi  (sitecode 65693)

Camping du Château

FrankrijkChampagne-ArdenneHaute-MarneMontigny-le-Roi
2.5 sterren
CKE

De camping ligt op een beboste heuvel. De ruime staanplaatsen liggen beschut en een beperkt deel heeft uitzicht op de Rhône- en Maasvallei. Verspreid over het terrein staan bankjes en picknicktafels. Gebruik van de tennisbanen is gratis. Vanaf de camping is er een voetpad naar het om de hoek gelegen dorp. Zeer geschikt als passantencamping, aangekoppeld staan is veelal mogelijk. Let op: steile inrit.

Op een beboste heuvel ligt Camping du Château. Vakantiegangers op doorreis maken veel gebruik van deze camping. Vanaf een uur of 3 ’s middags stroomt de camping vol. Maar camping du Château biedt meer dan een overnachtingslocatie.Uitzicht over het Maasdal

Staanplaatsen bevinden zich deels aan de buitenring van de camping en deels op het groene middenterrein. Sommige plaatsen hebben een terras met een panoramisch uitzicht over het Maasdal. Op het terrein staan her en der bankjes en picknicktafels. Vanaf de camping is het slechts 300 meter wandelen naar het stadje. Daar is ook de apotheek, de supermarkt en verschillende winkeltjes.

Thermale baden

Wandelen of mountainbiken kan in Parc du Chesnoy, over de 12 km lange Clos Chrétien of langs ‘de bronnen van de Maas’ (Les Sources de la Meuses).Het gebied van de Haute-Marne heeft vele bezienswaardigheden. Op zo’n 20 minuten rijden van de camping ligt de stad Langres, omringd door 12 torens en 7 poorten. De stad Nogent is wereldwijd bekend om zijn expertise op het gebied van bestek, ook een aanrader. Na zo’n 40 km rijden kun je ontspannen in de thermale baden van Contrexéville. Net als het bekendere Vittel heeft het alles in zich om je na een bezoek extra fit en gezond te voelen.

Mengeling van (historische) sferen

Duik terug in de tijd. Camping Du Château zelf is gelegen op het terrein van een middeleeuws kasteel, gebouwd in de 13de eeuw door Thibaut de Champagne. Later werd hij koning van Navarra (vandaar de naam van het dorp: Montigny-le-Roi). Geschiedenisliefhebbers willen ongetwijfeld ook weten dat Generaal Charles de Gaulle, Voltaire, de gebroeders Goncourt en Diderot – tijdelijk of permanent – in steden en dorpen van de Haute-Marne woonden. Hun woonplaatsen dragen nog altijd sporen van hun aanwezigheid. Historie, cultuur, een snufje ernst en soms wat mysterie zorgen in deze dorpen en steden voor een interessante mengeling van sferen.

NB. Caravans met 2 assen worden op de camping niet toegelaten.

Omgeving

Bergen en eeuwenoude steden

Camping du Château ligt in een bosrijke omgeving in de Vogezen. Ontdek de bergen rondom camping du Château met een mountainbike- of wandeltocht. Kies een route langs de bronnen van de Maas en geniet van spectaculaire landschappen. Ben je toe aan ontspanning, bezoek dan de thermale baden van Contrexéville. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan de eeuwenoude steden in de omgeving een aanrader. Bekijk de torens en poorten van Langres en ga heerlijk uit eten in Nogent. Camping du Château is zelf ook bijzonder: in de dertiende eeuw bouwde Thibaut de Champagne zijn kasteel op het terrein.

Lees meer over Champagne-Ardenne