Vakantiehuizen in de Dordogne

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in de Dordogne

2 personen
35 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Geniet in de bijzondere natuur en middeleeuwse dorpjes rondom een vakantiehuis in de Dordogne

Met groene heuvels, steile rotswanden en authentieke dorpen is de Dordogne een van de mooiste departementen van Frankrijk. Boek een vakantiehuis in de Dordogne en bezoek de schitterende stad Sarlat, de betoverende grotten van Lascaux of de stroomversnellingen van de rivier de Dordogne. Deze regio vol kastelen, wijngaarden en gezellige boerenmarkten biedt voor ieder wat wils.

Ontdek de prehistorie in Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

In de Dordogne zijn verscheidene grotten vol prehistorische rotstekeningen te zien. In Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil leer je hier meer over in het Nationaal Museum van Prehistorie, dat in een fraai middeleeuws kasteel gevestigd is. Ook leer je hier hoe in de prehistorie met gereedschap werd gewerkt.

Kanoën over de rivier de Dordogne

Natuur- en sportliefhebbers genieten volop van alle sportmogelijkheden in de natuur. Maak lange wandel- en fietstochten over de schitterende heuvels met naaldbomen of maak een tussenstop bij een van de prachtige dorpjes. Vooral het middeleeuwse dorp La Roque-Gageac is een aanrader. Watersportliefhebbers verkennen de omgeving te kano op de rivier de Dordogne. Peddel over de rivier langs grillige kliffen, groene heuvels en witte strandjes.

Sarlat, de parel van de Dordogne

Gedurende een verblijf in een vakantiehuis in de Dordogne mag een bezoek aan de schitterende stad Sarlat niet ontbreken. Deze middeleeuwse stad met zijn karakteristieke honinggele kalksteen voelt aan als een levend openluchtmuseum. Bezoek de gezellige markt op woensdagochtend of zaterdag, of drink een glaasje wijn op het terras.