Natuurkampeerterreinen

  • Rust, ruimte en veel privacy
  • Geen animatieteams, stacaravans of kantines
  • Aandacht voor natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie

    Natuurkampeerkaart verplicht

Natuurkampeerterreinen

Keten
Natuurkampeerterreinen
X
Landen
Frankrijk
X
Regio's
Elzas
X
Wissen

0 campings gevonden

Geen resultaten gevonden.

Natuurkampeerterrein: ontspannen vakantie in een schitterende omgeving

Nergens ervaar je het ultieme kampeergevoel beter dan wanneer je gaat natuurkamperen. Op deze campings staat de liefde en het respect voor de omgeving centraal. De caravan, vouwwagen of tent staat tussen de bomen, op een veld met weids uitzicht of dicht aan het water, zodat je optimaal geniet van de natuur. 's Ochtends word je wakker door het gekwetter van de vogels en de avonden breng je door rond een gezellig kampvuur. ANWB Camping heeft een mooi aanbod aan natuurkampeerterreinen samengesteld, waarvan een groot aantal in Nederland en ook enkele in Frankrijk liggen.

Het principe van natuurkamperen

Vakanties op een natuurkampeerterrein draaien om rust en stilte. Geen grote campings met veel geluid en animatie, maar ruimte om heerlijk te wandelen of een goed boek te lezen. Kortom: de juiste ingrediënten voor een ontspannen vakantie zonder onnodige poespas. De meeste locaties waar je kunt natuurkamperen zijn klein tot gemiddeld van omvang, wat betekent dat de camping nooit meer dan 250 plaatsen heeft. Ook liggen de campings ver verwijderd van elementen die voor geluidsoverlast kunnen zorgen, zoals snel- en spoorwegen. En om ervoor te zorgen dat je ook echt het gevoel hebt dat je midden in de natuur verblijft, krijg je een ruime plek toegewezen.

Landelijke uitstraling behouden

Natuurkampeerterreinen staan bekend om hun kleinschaligheid. Daar zijn de voorzieningen ook op afgestemd. Elke camping heeft prima sanitaire faciliteiten met warme douches en in bepaalde gevallen ook een slechtweervoorziening. Grote zwemparadijzen, animatieteams, speeltuinen en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden kom je op deze kampeerlocaties niet tegen en ook een restaurant, terras of winkel is vaak niet aanwezig. Dit zodat de campings hun landelijke uitstraling kunnen behouden. Daarom zijn campers, auto's, radio's en alles wat voor verstoringen zorgt vaak niet toegestaan. Ook is een Natuurkampeerkaart verplicht, zodat duidelijk is dat jij als kampeerder echt voor de rust en stilte komt! Wil je graag met een grotere groep natuurkamperen? ANWB Camping heeft GroepsNatuurkampeerterreinen geselecteerd waar je met een groep vanaf tien personen kunt verblijven.

Natuurkamperen in Nederland

Om te natuurkamperen hoef je niet ver te reizen, want in het aanbod van ANWB Camping zit een groot aantal natuurkampeerterreinen in Nederland. Die liggen verspreid over het land: van de prachtige kust en de Waddeneilanden tot de uitgestrekte Veluwe en de glooiende heuvels in Limburg. De campings zijn een prima uitvalsbasis om op ontdekkingsreis te gaan door de gevarieerde Nederlandse natuur en dagtochten te maken naar de mooie steden die ons land rijk is!

Natuurkamperen in Frankrijk

Als er één land is waar je goed kunt natuurkamperen, dan is het Frankrijk. De locaties voor natuurkamperen die ANWB Camping in dit land heeft verzameld, liggen voornamelijk in de schilderachtige omgeving van het Centraal Massief, bestaande uit veelzijdige landschappen en charmante dorpjes. Dit biedt natuurliefhebbers talloze mogelijkheden om buiten actief te zijn. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen of watersporten, zodat je de fraaie omgeving op zijn authentiekst ervaart!

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter