Camping Franche-Comté

2 personen
145 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Heerlijk kamperen op een camping in Franche-Comté

Franche-Comté is een departement in het oosten van Frankrijk dat wordt omringd door het Jura-gebergte en de Vogezen. Een vakantie op een camping in Franche-Comté staat voor optimaal genieten en je heerlijk ontspannen. Je kunt in dit gebied fantastisch kamperen en genieten van mooie natuur, lekker eten en lokale wijn. Of je nu wilt kamperen op een kleine camping midden in de natuur of juist kiest voor een gezinscamping met zwemparadijs en animatie, er is in dit prachtige department genoeg te doen!

Vakantie vieren zoals de Fransen dat doen

Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land is goed bereikbaar met de auto, het is er ’s zomers vaak warm en je kunt er lekker eten en drinken. Vooral onder gezinnen met kinderen is kamperen in Frankrijk populair. De kinderen kunnen lekker buiten spelen en zwemmen, en ouders krijgen de kans om tot rust te komen. Vakantie in Frankrijk is elke ochtend vers stokbrood en croissants en elke avond lekker eten met lokale wijn: de perfecte ingrediënten voor een geslaagde vakantie!

Bijzondere plekken om te bezoeken

Franche-Comté is een bijzonder departement in Frankrijk. Het gebied wordt omgeven door bergen en je kunt genieten van een uitzicht op bergtoppen met eeuwige sneeuw. In de Jura is een natuurpark waar je urenlang kunt wandelen en fietsen. Rondom de bergen zijn ook veel meren en rivieren: hier kun je kanoën, zwemmen, raften en kajakken. Echte andrenalinejunks kunnen ruige bergrivieren bedwingen in een raft. Doe je het liever wat rustiger aan? Kies dan voor een kanotocht in het dal. In Franche-Comté vind je twee plekken die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan: de zoutziederij in Arc-et-Senans en de kathedraal en citadel van Besancon. Ga je binnenkort kamperen op een camping in Franche-Comté? Sla deze plekken dan zeker niet over!