3 sterren

Camping L'Abbaye

FrankrijkFranche-ComtéJuraBonlieu  (sitecode 61487)

Camping L'Abbaye

FrankrijkFranche-ComtéJuraBonlieu
3 sterren
CharmeErkend

Het verzorgde terrein ligt dicht bij de watervallen van Hérisson. Een aantal staanplaatsen is verhard en redelijk vlak. De hoger gelegen plaatsen op gras zijn soms behoorlijk hellend. Bomen en hoge beukenheggen zorgen voor beschutting en privacy. Het restaurant aan de overzijde van de weg, dat ook van de campingeigenaar is, heeft afhaalmaaltijden.

In het hart van de Jura, ingeklemd tussen bossen, de waterval van Hérisson en het meer van Bonlieu, vind je camping l’Abbaye.

De camping ligt op 784 meter hoogte. De ruime staanplaatsen liggen verspreid over diverse velden. Bomen en hoge beukenheggen bieden bij de meeste plaatsen privacy en beschutting. De lager gelegen plaatsen zijn vaak verhard en vlak; de hoger gelegen plaatsen hebben gras als ondergrond en zijn niet altijd even vlak. Het sanitair is ondergebracht in één centraal gelegen gebouw, modern en schoon.

Tussen de velden ligt een ruim opgezette speeltuin met onder meer schommels en een glijbaan, voor kinderen tot circa 12 jaar. Koken hoeft niet altijd, want op de camping zijn een snackbar en een restaurant aanwezig. In het net buiten de camping gelegen restaurant (dat overigens van dezelfde eigenaar is) kun je heerlijk uitgebreid uit eten of een maaltijd halen.

In de omgeving kun je eindeloos wandelen, fietsen (maar dan wel met een mountainbike) of vissen. De vergunning koop je bij de receptie.

De wandeling naar de Pic de L’Aigle en daarna door naar het uitzicht bij Belvédère Quatre Lacs, is een echte aanrader. En wat dacht je van een tochtje over het Lac de Vouglars met een heuse radarboot? Of je bekijkt het historische dorp Baume-les-Messiers met de abdij en gaat via de Cirque de Baume naar de grotten.

Lees meer over Franche-Comté