Camping La Favière

FrankrijkFranche-ComtéJuraLac des Rouges Truites  (sitecode 72422)

Camping La Favière

FrankrijkFranche-ComtéJuraLac des Rouges Truites
KleinCKE

Hoge dennen- en loofbomen sieren deze camping. De staanplaatsen zijn glooiend en afgebakend door middel van boomstammen. Het sanitair is eenvoudig, maar schoon. Op de speelweide (150 m van het terrein) staat een sauna. Kampeerders kunnen gebruikmaken van een koelkast met vriesvak. Verder is barbecueën hier toegestaan. De nabije rivier is geschikt om op forellen te vissen.

Camping La Favière, rustig kamperen in de Haut-Jura

De kleine, rustige camping La Favière ligt op 930 meter hoogte in het Parc naturel régional du Haut-Jura. Hier geniet je optimaal van rust en natuur in Franche-Comté.

35 staanplaatsen

Camping La Favière telt 35 staanplaatsen. De plaatsen liggen allemaal op vlakke ondergrond en hebben afmetingen tussen 80 en 100 vierkante meter. Doordat je wordt omringd door het bos, ben je hier altijd verzekerd van de nodige schaduw. Alle plekken zijn toegankelijk voor campers, caravans en tenten, en bij alle staanplaatsen bevinden zich water- en elektriciteitsterminals in de buurt, zodat iedereen gebruik kan maken van de nodige nutsvoorzieningen. Voor de kampeerders is er ook een koelkast met vriesvak beschikbaar waarvan iedereen gebruik mag maken.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Met twee sanitaire blokken op de camping zijn er altijd een douche en een wastafel in de buurt. Er zijn drie douches, vier toiletten en vier wastafels, zodat er altijd genoeg plaats is voor iedereen. Zijn je kleren vuil na een dagje wandelen in het bos? Bij de receptie kun je gebruikmaken van de wasmachine en de droogkast. Ook kun je hier ijsblokjes voor je cocktail of frisdrank krijgen.

Entertainment voor iedereen

Kom helemaal tot rust en maak gebruik van de sauna van camping La Favière. Terwijl je je lichaam zuivert, maak je je gedachten vrij. Na een heerlijke saunabeurt voel je je als herboren. De kinderen vermaken zich dan weer prima in de speeltuin waar ze schommelen en op de speeltuigen klimmen. De camping beschikt ook over een tafeltennistafel en een jeu-de-boulesbaan. Daag de kinderen uit voor een leuk spelletje petanque en geniet van de heerlijke tijd samen. Tijdens een regenachtige dag speel je gezellig samen een bordspel.

Omgeving

Natuur aan de top

Vanaf camping La Favière kun je wandelingen maken door de bossen en de bergen van Jura. Je vind er veel aangeduide wandelingen voor wandelaars van alle niveaus. Ook op de mountainbike is de omgeving van camping La Favière te ontdekken. In dit gebied mag je zeker de watervallen van Hérisson en de berg Pic de l'Aigle niet overslaan. Voor een leuk uitstapje met de kinderen is een bezoekje aan de educatieve boerderij van Frasses een aanrader. Op een warme dag neem je een verfrissende duik in een van de nabijgelegen meren.

Lees meer over Franche-Comté

Naar accommodaties