9486 campings in 27 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB

Camping Lago Trasimeno

  • In een mooie natuurrijke omgeving gelegen tussen Umbrië en Toscane
  • Een vakantie van relax en plezier
  • 6 campings direct aan het meer gelegen
  • Allemaal ideaal voor families en kinderen

Kamperen aan het Trasimenomeer

In de Italiaanse regio Umbrië, op slechts 15 kilometer van de stad Perugia, ligt het prachtige Trasimenomeer (in het Italiaans: Lago Trasimeno). Het Trasimenomeer is 128 km2 groot en tot wel 7 meter diep. Het meer wordt omringd door mooie, groene natuur, gezellige dorpjes en campings. Na het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer, is dit het grootste meer van Italië. Het Trasimenomeer is een heerlijke locatie voor een kampeervakantie. Zet je tent op aan het heldere, azuurblauwe water van het meer en geniet van de stralende Italiaanse zon en het mooie uitzicht. 

Campings aan het Trasimenomeer

Rondom het meer liggen verschillende campings waar je heerlijke vakanties kunt beleven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een familiecamping met Nederlandse animatie, of een kleinere camping in een exotische tuin. Misschien wil je dicht bij het centrum van een stadje kamperen, of juist meer afgelegen in het bos. Het kan allemaal rond het Trasimenomeer. Een ding is zeker: je zult hier een onvergetelijke kampeervakantie hebben.

Activiteiten op en rondom het Trasimenomeer

Tijdens een kampeervakantie aan het Trasimenomeer geniet je op mooie stranden die van alles zijn voorzien. Haal een drankje bij een bar, neem plaats op een ligstoel en kijk toe hoe andere vakantiegangers zich vermaken op het water. Op het meer is van alles te doen. Natuurlijk kun je zwemmen, maar je kunt hier ook op verschillende plaatsen een bootje huren. Erg leuk om de omgeving vanaf het water te ontdekken. Rond het meer kun je ook mooie wandelingen en fietstochten maken.

In het meer liggen 3 kleine eilanden, waarvan je er 2 kunt bezoeken. Isola Maggiore is het enige bewoonde eiland. De mensen wonen hier in een gezellig vissersdorpje, met veel gebouwen die er al sinds de 14de eeuw staan. Het andere eiland dat je kunt bezoeken is Isola Polvese. In een rondleiding van 45 minuten ontdek je een kasteel, een kerk en een prachtige tuin.

 

iDeal Mastercard Visa