Campings in de Jura met zwembad

  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Waterpret voor zowel jong als oud
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Campings in de Jura met zwembad

2 personen
21 campings gevonden

Natuur en cultuur tijdens je vakantie op een camping in de Jura met zwembad

In het oosten van Frankrijk bevindt zich het gebergte van de Jura: een uniek landschap met prachtige bossen, heldere meren en sfeervolle dorpen. Tijdens een vakantie op een camping in de Jura met zwembad geniet je van alle mooie trekpleisters in de omgeving en neem je na een lange wandeling een heerlijke duik om af te koelen.

Regionaal natuurpark Haut-Jura

Een deel van het Jura-gebergte is sinds 1986 een regionaal natuurpark met als doel de natuur in dit gebied te beschermen. Het park omvat inmiddels 165.000 hectare natuur waar je je ogen uitkijkt, en tijdens een verblijf op een camping in de Jura liggen alle hoogtepunten letterlijk aan je voeten. Trek je wandelschoenen aan en ga mee op excursie om gemzen te spotten of maak een indrukwekkende wandeltocht naar de watervallen van Hérisson. Dit zijn zeven watervallen die allemaal in één uitgestippelde wandeltocht te bewonderen zijn.

Waterpret voor jong en oud

Tijdens een vakantie op een camping in de Jura met zwembad geniet je van de vele meren in de omgeving. Deze meren zijn grotendeels het gevolg van smeltende gletsjers. Daarnaast liggen de meeste campings in de buurt van de rivieren de Ain en de Loue. Op het heldere water kunnen jong en oud verschillende watersporten beoefenen zoals zwemmen, waterfietsen, kanoën of windsurfen.

Dagtrip naar Saint-Claude

In het regionale natuurpark ligt het pittoreske stadje Saint-Claude. Saint-Claude staat bekend om de mooie handgemaakte pijpen uit bruyèrehout. Bezoek het Pijp- en Diamantmuseum en ga daarna langs de indrukwekkende Saint-Pierrekathedraal. Bovendien geniet je hier van een goed glas wijn, aangezien de Jura al sinds de derde eeuw een wijnbouwgebied is.