9587 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
31 campings gevonden

Glamping in Frankrijk

  Glamping in Frankrijk betekent luxe, zonder dat je de vrijheid van kamperen hoeft op te geven. Zo geniet je van een dubbel zo goede vakantie! Je verblijft in een luxe tent of stacaravan met comfortabel bed, koelkast, keuken en al het andere dat het leven makkelijk maakt. Zodra je naar buiten stapt, geniet je echter van de buitenlucht en het kalme kampeerleven. Zoals kampeerders al jaren weten, is Frankrijk een heerlijk vakantieland. ANWB Camping heeft hier een aantal mooie glampings in de aanbieding. Geniet van het prachtige landschap, eten en de cultuur zonder aan comfort in te leveren!

  Glamping

  Van oudsher wordt kamperen geassocieerd met primitief bivakkeren. Je eitje bakken op een gasstel, slapen op een matje, en zitten op een klapstoel. Er wordt vaak gedacht dat dit erbij hoort om te kunnen genieten van de voordelen van kamperen: de ontspannen sfeer, contact met de natuur en gezellige omgeving. Zo hoeft het echter niet te zijn! Met glamping in Frankrijk heb je al deze voordelen, maar geniet je van luxe van hotelniveau. 

  Dat betekent niet alleen een comfortabel, vers verschoond bed. Het betekent ook net meubilair. Je eet als een prins, want je hebt net als thuis een koelkast en eigen keuken. Je neemt vervolgens rustig de tijd om jezelf klaar te maken voor een nieuwe dag in je eigen badkamer met stromend water. Dat kan in een safaritent zijn, maar ook in een lodge of stacaravan. 

  Een glampingvakantie in Frankrijk

  Frankrijk is al heel lang de populairste vakantiebestemming onder Nederlandse kampeerders. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het is ten eerste lekker dichtbij en warm. Vanuit Nederland zit je binnen een dag in de zon op een glamping in Frankrijk. Hoe heet die zon is bepaal je helemaal zelf: in het Noorden is het mild en in het Zuiden lekker heet.

  Ook op andere gebieden is er veel variatie. De natuur variërt van steile bergen tot uitgestrekte laaglanden, van woeste granieten kust tot breed zandstrand en van oerbos tot boerenland. Wandelaars, fietsers, duikers, zwemmers, zeilers, mountainbikers en zij die gewoon willen ontspannen kunnen hier allemaal terecht. Door te kiezen voor glamping in Frankrijk zijn ze ’s ochtends perfect uitgerust en vol energie om de dag te beginnen.

  Natuurlijk barst Frankrijk ook van de cultuur en historie. Overal vind je oude stadjes, indrukwekkende burchten en steden vol karakter. De Fransen zijn trots op hun cultuur en vieren deze overal. Wie van kunst en andere culturele uitingen houdt, is hier volledig op zijn plek.

  Tot slot staat Frankrijk natuurlijk bekend om de meest verfijnde keuken van Europa. Een grot deel van de beste koks ter wereld hebben hun opleiding genoten in de Franse stijl. Dat betekent echter niet dat de Franse keuken alleen draait om haute cuisine. Ook smakelijke, eenvoudige streekgerechten zijn er in overvloed te vinden. Als je liever in je eigen keuken op de glamping in Frankrijk kookt, vind je hier ook de beste verse ingrediënten. Hoe je het ook aanpakt: je drinkt er natuurlijk een voortreffelijk glas wijn bij.

  Glampings van ANWB in Frankrijk

  ANWB Camping biedt een aantal fraaie glampings in Frankrijk aan. Deze hebben één ding gemeen: een ongekend luxeniveau en alle voorzieningen die een mens zich kan wensen. Natuurlijk zijn er ook verschillen. Als je met kinderen reist, kies je bijvoorbeeld een camping die ideaal is voor families. Deze hebben voorzieningen voor de kleinen, zodat ze zich de hele vakantie uitstekend vermaken. Zoek je een wat rustigere camping om van de natuur te genieten? Ook deze zijn er, met glamping-faciliteiten.

  iDeal Mastercard Visa