9568 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
2928 campings gevonden

Kleine campings in Frankrijk

  Ga je vooral naar Frankrijk voor rust, natuur en stilte? Dan zijn de kleine campings in Frankrijk van ANWB perfect geschikt. Hier ga je heen om te ontspannen, rond het kampvuur te zitten en van de natuur te genieten. Je hoort geen lawaai, muziek of rumoer, maar het gefluit van vogels en het ruisen van de bladeren. Op een kleine camping in Frankrijk gaan de kinderen niet naar de disco of het zwemparadijs, maar bouwen ze een dam in de rivier of spelen ze in het bos. Je sluit je even af van het dagelijkse gedoe en laat alle beslommeringen van je af vallen.

  Rust

  De kleine campings in Frankrijk van ANWB bevatten maximaal 60 standplaatsen. Dat zorgt ervoor dat je de ruimte hebt om ongestoord vakantie te vieren. De beheerders van de camping hebben persoonlijke aandacht voor iedereen. Vaak komt er elke ochtend een bakkertje langs, met vers brood. Je vindt hier niet het massale entertainment of de geavanceerde faciliteiten van een grote camping, maar daar zijn liefhebbers van kleine campings niet naar op zoek. Zij halen hun geluk uit ontspanning, schone lucht, stilte en contact met de natuur.

  Natuur

  Een groot deel van de kleine campings in Frankrijk bevinden zich in de prachtige natuur. Bijvoorbeeld naast een bos waar je hout voor het kampvuur kan sprokkelen, met uitzicht op een machtig gebergte of aan een spiegelglad meer. Omdat er geen discotheek of andere bron van geluidsoverlast is, hoor je alle geluiden van de natuur. Je hoeft om te gaan wandelen of fietsen niet eerst een uitgestrekt terrein af. De paden lopen vlak langs de camping, en je loopt zo het landschap in.

  Stadjes

  Een ander aanzienlijk deel van de kleine campings in Frankrijk bevinden zich aan de rand van een dorp of stad. Dat betekent dat je altijd zo bij een authentieke bakker of traditioneel restaurantje bent. Zo maak je het echte dorpsleven mee, zonder dat je de vrijheid van kamperen opgeeft. Of je verkent een fraaie Franse stad als je daar zin in hebt, maar ligt de volgende dag lekker in het zwembad.

  Kleine campings van ANWB in Frankrijk

  Frankrijk is met reden het meest populaire vakantieland. Het klimaat is er heerlijk, mild in het noorden en heet in het zuiden. De natuur is er fantastisch en gevarieerd: van rotsachtige kust tot goudgele stranden, van glooiende heuvels tot indrukwekkende bergen en van wijngaarden tot oerbossen. 

  Daarbij heeft het een hele rijke cultuur en historie. Er zijn overal monumenten en historische plaatsen te vinden. De charme spat ervan af. Bovendien kan je er heerlijk eten en drinken: wijn en paté, maar ook minder bekende plaatselijke specialiteiten. Tot slot is het goed bereikbaar en zijn de voorzieningen top. Alle reden om op vakantie te gaan naar een kleine camping in Frankrijk!

  iDeal Mastercard Visa