4 sterren

Camping Castel Château de Lez-Eaux

FrankrijkLaag-NormandiëMancheSaint-Pair-sur-Mer  (sitecode 48467)

Camping Castel Château de Lez-Eaux

FrankrijkLaag-NormandiëMancheSaint-Pair-sur-Mer
4 sterren
CharmeErkendCKEGreenKey

Op een oud landgoed gelegen, open terrein. Verspreid over het terrein staan loofbomen. Een aantal plaatsen is afgescheiden door lage heggen. Twee boomhutten zijn te huur. Op de camping is een trapveldje, een overdekt zwemparadijs, een openluchtbad met fitnesstoestellen en twee grote opblaaskussens. De overige voorzieningen bevinden zich in de bijgebouwen van het landhuis. Twee keer per week is er live muziek bij de bar.

Camping Château de Lez-Eaux betekent: kamperen op een oud landgoed rondom een kasteel met de Normandische zuidwestkust als fraaie achtertuin.

Met 349 staanplaatsen is Camping Château de Lez-Eaux een grote camping, waarvan veel plekken zijn bestemd voor de verhuur van chalets en mobilhomes. Een huisje met twee of drie slaapkamers en zelfs voorzien van jacuzzi of enorm terras; het aanbod is groot. Toch droomt iedereen stiekem van het overnachten in een van de twee boomhutten. Met je eigen tent, caravan of camper kampeer je op groene velden. Voor vaste gasten en gezinnen met jonge kinderen zijn er aparte velden. Het campingterrein biedt veel charme dankzij de hoge loofbomen historische gebouwden. Een heus château vormt het middelpunt van Lez-Eaux.

Veel zwemplezier
Hoewel de Normandische zuidwestkust met haar mooie stranden slechts 3 kilometer verderop ligt, hoef je voor waterpret de camping zeker niet af. Het overdekte waterpark omvat liefst 1.300 vierkante meter en kent een aantal glijbanen. Ook erg leuk voor de kinderen is de speeltuin en de springkussens. In de speelzaal staan onder meer een de flipperkast en een biljart en zijn er videogames te spelen. Wie zich liever buiten vermaakt, gooit z’n dobber uit in de visvijver.

Actieve vakantie
Voor de actieve vakantieganger biedt Camping Château de Lez-Eaux fietsen in de verhuur aan, naast fitness, een voet- en volleybalveld en een tennisbaan. De camping heeft een winkeltje voor de kleine dagelijkse boodschappen en een bar voor snelle snacks zoals een pizza. Elke ochtend is er vers brood te koop. Een supermarkt bevindt zich 2,5 kilometer verderop.

Omgeving

Mont Saint-Michel
De camping ligt een paar kilometer van de Normandische kust en de zee en 5 kilometer ten zuiden van Granville. Een bezoek aan de magnifieke Mont Saint-Michel op circa 45 minuten rijden is een echte must. Mont Saint-Michel is een rotseiland met abdij dat bij eb droog komt te liggen. Je kunt dan de omgeving van dit fraaie stukje UNESCO Werelderfgoed al wadlopend verkennen.

Kanaaleilanden
Om er te komen ben je wel een paar uurtjes zoet, maar dat zijn deKanaaleilanden voor de Normandische zeker wel waard. De Britse eilanden Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney combineren Britse gastvrijheid met de Franse keuken.

Een diverse omgeving
De camping ligt in het departement La Manche en zij staat bekend om haar veelzijdigheid. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende kliffen van Nez de Jobourg, of de duinen van Biville. In Tourlaville, Nacqueville en Vauville vind je prachtigetuinen en kastelen, terwijl de zoutwatermoerassen in La Manche een grote verscheidenheid aan flora en fauna bieden.

Cherbourg
Het historisch stadje Cherbourg mag je niet links laten liggen om meerdere redenen. Een belangrijke reden is het attractiepark La Cité de la Mer dat helemaal draait om de zee. In de 17 gigantische bassins zwemmen bijvoorbeeld 1.200 gekleurde vissen. Daarna klim je aan boord van een heuse duikboot.

Historische stranden
Normandië is bekend om haar D-day invasiestranden. En die moet je als geschiedenisliefhebber dus zeker met een bezoekje vereren. In de buurt liggen onder meer Utah Beach (Sainte-Marie-du-Mont), Omaha Beach (Colleville-sur-mer) en Sword, Juno en Gold Beach.

Lees meer over Laag-Normandië

Naar accommodaties