3.1 sterren

Camping Haliotis

FrankrijkLaag-NormandiëManchePontorson  (sitecode 48538)

Camping Haliotis

FrankrijkLaag-NormandiëManchePontorson
3.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont-Saint-Michel. De verschillende standplaatsen worden deels afgebakend door hoge ligusterheggen en bomen. Een ander deel door fleurige bloemperken en struikgewas. Er zijn een kleine Japanse tuin en een outdoor fitnesspark. Binnen een omheining lopen er enkele boerderijdieren en er is een groentetuin.

Aan de oever van de Couesnon, op zo’n 9 kilometer van Le Mont Saint Michel, ligt camping Haliotis. Hier aan de rand van het stadje Pontorson is het heerlijk zwemmen, fietsen, paardrijden en golfen, maar ook genieten van de Normandische en Bretonse kust met Saint-Malo, Granville en Cancale.

Camping Haliotis is een middelgrote camping met 150 staanplaatsen. Bijna één derde daarvan is gereserveerd voor mobilhomes met en chalets in de verhuur. Of je kiest voor de ‘Cocosweat’; een mooi vormgegeven tent. Camping Haliotis verhuurt eveneens individueel sanitair op de speciale comfortplaatsen. Dan beschik je over een complete privébadkamer. Wel zo luxe. De staanplaatsen voor wie komt met een eigen tent, caravan of camper zijn op gras en worden gescheiden door hoge ligusterheggen en bomen, struikgewas en fleurige bloemenperken.

Japanse tuin
Camping Haliotis, op 759 kilometer rijden vanaf Utrecht, onderscheidt zich van andere campings door middel van haar Japanse tuin en een groentetuin. Heel rustgevend. Dat geldt ook voor de combinatie van bubbelbad en sauna die de camping op het programma heeft staan. Het is een ideale afsluiter na het trekken van baantjes in het buitenbad. Voor peuters is er een apart pierenbadje.

Kinderboerderij en trampolines
Voor kinderen is Camping Haliotis een waar feest, want er is een heuse kinderboerderij te vinden, compleet met geiten, pony's en konijnen. En vermaken kunnen ze zich ook op de trampolines, springkussens en met de Engelstalige kinderclub van de camping. Actieve campinggasten werken zich in het zweet in het fitnesspark of op het sportterrein. Een drankje op het terras aan de bar volgt als beloning.

Omgeving

Waterpret en golfen
Er zijn tal van mogelijkheden om genieten van het buitenleven in de omgeving van de camping. Zo ligt de ruiterclub 3 kilometer verderop en is op 25 kilometer rijden een golfbaan met 18 holes te vinden. Visliefhebbers gooien hun dobber uit in de rivier de Couesnon. Voor andersoortig vermaak ga je naar het grote waterpretpark Cobac Park, of naar de dierentuin van Champrepus op 50 kilometer afstand. De dierentuin huisvest zeker 90 verschillende diersoorten.

Mont-Saint-Michel
Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen of fietsen langs de rivier de Couesnon. Na negen kilometer kom je dan uit bij de Mont-Saint-Michel, een klein schiereiland met abdijcomplex dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het rotseiland is wereldberoemd omdat het bij hoog water deels in de zee verdwijnt.

Kastelen en visserstadjes
Hier in de baai van de Mont-Saint-Michel, bezoek je ook steden als Saint Malo, Cancale, Fougères, Granville. Saint Malo is een Bretonse havenplaats waarvan de oude stadsmuur nog altijd fier overeind staat. Binnen de stadsmuren is het kasteel een belangrijke trekpleister. In de buurt van Saint Malo ligt Cancale; een vissersstadje bekend om z’n mossel- en oesterkwekerijen. Ietsje landinwaarts ligt Fougères; een oude stad die op het uitstekende puntje van een berg gebouwd is, hangend boven de rivier. Tot slot heb je badplaats Granville.

Pontorson
Gelegen tussen Bretagne en Normandië heb je aan zandstranden geen gebrek. En aan gezellige stadjes evenmin. In Pontorson, het plaatsje waar de camping ligt, is het prettig winkelen en dineren in een van de vele restaurantjes.

Lees meer over Laag-Normandië

Naar accommodaties