3.3 sterren

Camping Le Grand Large

FrankrijkLaag-NormandiëMancheLes Pieux  (sitecode 48323)

Camping Le Grand Large

FrankrijkLaag-NormandiëMancheLes Pieux
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt in een onaangetast duinlandschap en heeft een directe toegang tot het strand. De meeste plaatsen op dit vlakke, vierkante terrein liggen in de duinen tussen het zwembad en het strand. Heggen bakenen de plekken af. Eén zwembad is voorzien van een schuifdak. De stacaravans bevinden zich aan de andere kant van het zwembad. De camping is een mooie uitvalsbasis voor wandelen en fietsen. ‘s Avonds even naar de zee voor de prachtige zonsondergangen. Het strand is weids en schoon.

Sterrencamping Le Grand Large in Les Pieux ligt op het schiereiland Cotentin in Normandië, in een onaangetast duinlandschap. Je hebt vanaf de middelgrote camping direct toegang tot het strand.

Camping Le Grand Large in het Normandische Les Pieux ligt op 807 kilometer rijden vanaf Utrecht. De camping telt in totaal ruim 220 staanplaatsen, waarvan bijna een kwart is bestemd voor de verhuur van mobilhomes met 2 of 3 slaapkamers. De meeste staanplaatsen op het vlakke, vierkante terrein zijn prachtig gelegen in de duinen tussen het zwembad en het strand. Heggen bakenen de staanplaatsen af. Aan de andere kant van het zwembad staan de mobilhomes.

Zwembad en springkussen
Hoewel het brede strand met directe toegang de achtertuin van de camping vormt, kan de verkoeling ook worden gevonden in een van de twee zwembaden. Er is zowel een buitenzwembad op het campingterrein als een verwarmd bad met overkapping. Andere vormen van vertier vormen het springkussen, de trampoline en het speeltuintje. Een jeu de boulesbaan, tennisbaan, volleybalveld en een voetbalveld ontbreken evenmin, net als het biljart, tafelvoetbal en flipperkast. In de omgeving van de camping vind je een manege, strandzeilschool en kun je leren zeilen en surfen.

Eten en drinken
Op 4 kilometer afstand, in het dorp Les Pieux, kun je terecht bij twee grote supermarkten, naast een aantal restaurants. Maar voor de kleine boodschappen voorziet de campingkiosk, terwijl een snelle snack zoals een pizza kan worden besteld aan de bar. In de ochtend zijn er verse Franse broden te verkrijgen op de camping.

Omgeving

Mont-Saint-Michel en Avranches
Op ongeveer 100 kilometer rijden van de camping ligt Avranches. De stad is bekend is om z’n 11e-eeuwse burchttoren en de basiliek van Saint-Gervais. Vanaf de heuvel van Avranches kijk je uit op Mont-Saint-Michel, een klein schiereiland met abdijcomplex dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Mont-Saint-Michel valt bij eb soms droog, waardoor je heerlijk begeleid kunt wadlopen in de omgeving. Een mooi tochtje is naar het onbewoonde rotseiland Tombelaine en terug.

De zee als attractie
En ander historisch stadje is Cherbourg. Die plaats is bovendien bekend om attractiepark La Cité de la Mer. Hier draait alles om de zee en dat en de 17 gigantische bassins onderstrepen dat. In totaal herbergen ze liefst 1.200 gekleurde vissen. Je kunt La Cité de la Mer aan boord in een duikboot en de bekende laatste reis van de Titanic herbeleven.

Eilanden voor de kust
Camping Le Grand kijkt uit op de Engelse Kanaaleilanden Jersey en Guernsey. Maar je kunt ook naar dat andere eiland in de buurt: Tatihou. Dit eilandje heeft z’n eigen maritieme museum en een scheepswerf waar traditionele houten boten worden gerestaureerd. Vogelaars bezoeken het eiland om z’n vele zeevogels.

Diversiteit aan uitstapjes
Het departement Manche biedt meer dan voldoende vertier voor elke vakantieganger. Vergaap je bijvoorbeeld aan één van de grootste kliffen van Europa; de Nez de Jobourg. En even verderop zit je in de duinen van Biville. Valognes is op zijn beurt bekend om z’n 18e eeuwse landhuizen. In Tourlaville, Nacqueville en Vauville vind je prachtige tuinen en kastelen. Liefhebbers van historie gaan naar de D-day invasiestranden van Normandië.

Lees meer over Laag-Normandië

Naar accommodaties