3 sterren

Camping Saint-Michel

FrankrijkLaag-NormandiëMancheCourtils  (sitecode 48563)

Camping Saint-Michel

FrankrijkLaag-NormandiëMancheCourtils
3 sterren
ErkendCKE

CAMPING IS GEHEEL 2020 GESLOTEN. Op de licht glooiende, rechthoekige camping hebben de standplaatsen voldoende beschutting en privacy door bomen en heggen. Op het terrein liggen een speeltuin en een kinderboerderij. Er is een gamehal met negen speelautomaten, een tafeltennistafel en een parcours met fitnesstoestellen in de openlucht.

Camping Saint-Michel: kamperen in de buurt van werelderfgoed

Camping Saint-Michel, gelegen in Courtils, is vernoemd naar het beroemde getijdeneiland dat jaarlijks veel bezoekers trekt en dicht bij deze camping ligt. Op de rechthoekige camping vind je ruime groene kampeerplaatsen van zo’n 80 tot 120 vierkante meter. Bomen en heggen scheiden de plekken van elkaar en bieden voldoende beschutting. Camping Saint-Michel biedt allerlei faciliteiten en is een prima uitvalsbasis om uitstapjes in de omgeving te maken.

Vermaak voor alle leeftijden

Op een warme dag neem je een lekkere duik in het compacte, verwarmde buitenzwembad. Ligstoelen zijn aanwezig, maar een peuterbadje ontbreekt. Verder kun je een potje tafeltennis spelen, een balletje trappen op het voetbalveld en fitnessen op de hier aanwezige toestellen. De camping heeft ook een heuse gamehal met negen speelautomaten - fijn als het een keertje slecht weer is. De jonge vakantievierders zullen weg zijn van de kinderboerderij, met onder andere ezels, schapen, geiten, konijnen, kippen, een koe en een paard. Ook is er een speeltuin met onder meer een springkussen, waar kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Huur een stacaravan

Vind je het campingleven leuk, maar hecht je ook aan comfort en privacy? Camping Saint-Michel verhuurt stacaravans waar tot wel acht personen in kunnen verblijven. Ze zijn eenvoudig ingericht, maar van alle gemakken voorzien. In de keuken vind je bijvoorbeeld een magnetron, afzuigkap en koelkast en je hebt de beschikking over je eigen sanitair. Er zijn ook accommodaties die geschikt zijn voor mindervaliden.

Ontbijten met lekker verse broodjes

Op deze camping geef je een dag van tevoren je bestelling door en de volgende dag ontbijt je met heerlijk verse broodjes. In juli en augustus kun je, als je een keer geen zin hebt om zelf te koken, ook eenvoudige maaltijden en snacks afhalen.

Omgeving

Wandelen over de zeebodem in de buurt van camping Saint-Michel

Nu je er zo dicht bij bent, mag je een bezoek aan Mont Saint-Michel eigenlijk niet overslaan. Het getijdeneiland met de kenmerkende abdij staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Frankrijk. Tip: ga vroeg in de ochtend of laat in de middag, want dan is het wat rustiger. Een begeleide wandeling over de zeebodem bij laagwater is een bijzondere ervaring. Verder kun je in de omgeving van camping Saint-Michel verse oesters eten in Cancale of een mooi stadje bezoeken, zoals Saint-Malo.

Lees meer over Laag-Normandië

Naar accommodaties