4 sterren

Camping Le Val de l'Arre

FrankrijkLanguedoc-RoussillonGardLe Vigan  (sitecode 51700)

Camping Le Val de l'Arre

FrankrijkLanguedoc-RoussillonGardLe Vigan
4 sterren
ErkendCKEGreenKey

De licht glooiende camping ligt aan de rivier de Arre en heeft een eigen gras- en stenenstrandje. Het bestaat uit twee delen aan weerszijden van de toegangsweg. De afgebakende, grotendeels vlakke staanplaatsen beschikken over voldoende beschutting van de aanwezige bomen. De verhuuraccommodaties staan op apart gedeelte. Men verhuurt koelkasten. Het grasveld langs de Arre biedt de gelegenheid om in de rivier te spelen. Soms zijn de oevers wat steil, de diepte van het water varieert.

Camping Le Val de l’Arre ligt in de zuidelijke Cevennen en is een goede uitvalsbasis voor outdooractiviteiten en voor het bezoeken van de vele bezienswaardigheden in de streek. De middelgrote camping heeft een familiaire sfeer en er is een eigen gras- en stenenstrandje aan de rivier de Arre.

De staanplaatsen van Camping Le Val de l’Arre liggen in een groene omgeving. De plaatsen liggen op grasvelden die afgebakend zijn door bomen. Gedurende de dag wisselen schaduw en zon elkaar af. Er kan een koelkast gehuurd worden. De moderne sanitaire voorzieningen worden goed onderhouden en schoon gehouden. Voor huurders worden er diverse accommodaties aangeboden. Er zijn safaritenten, mobilhomes en een huisje beschikbaar.

Spelen in de rivier

Op Camping Le Val de l’Arre is een klein zwembad en een plonsbad voor de kleine badgasten. Rondom het zwembad staan ligstoelen om heerlijk te ontspannen of om de kinderen in de gaten te houden. Ook heeft de camping een strandje aan de rivier de Arre. Het grasveld langs de rivier zorgt voor genoeg mogelijkheden om in de rivier te spelen. Oudere kinderen kunnen van de rotsen springen en dankzij de koele en kalme waterloop is het een perfecte plek om even af te koelen.

Een hapje eten

In het hoogseizoen worden er allerlei shows en muzikale avonden georganiseerd. In de ochtend zijn er vaak creatieve activiteiten voor de allerkleinsten en in de middag worden er sporttoernooien gehouden. Er zijn regelmatig jeu-de-boules-wedstrijden en ook de kaartmiddagen onder de bomen van het terras van Snack du Val zijn erg gezellig. Dit is ook de plek om een lekkere salade, pannenkoek of een snelle hap te halen. Voor de zoetekauwen worden er desserts gemaakt en er worden hier thema-avonden met mosselen en paella georganiseerd.

Omgeving

Camping Le Val de l’Arre ligt bij de nederzetting Le Vigan. Naast monumenten vind je hier ook gevarieerde natuurgebieden met een grote diversiteit aan flora en fauna. Een ideale plek voor zowel geschiedenisfanaten als natuurliefhebbers.

In Le Vigan vind je veel monumenten, oude stadswallen en een rijke geschiedenis. Het verhaal van de vele oorlogen in het gebied wordt vertelt in het Musée Cévenol. Ook vind je in het dorpje diverse winkeltjes. Wandelliefhebbers genieten van de bergen, kalkplateaus en de valleien. Elk seizoen verwonder je je over de geuren en kleuren. Dankzij de vele wandelpaden heb je genoeg mogelijkheden om te bijzondere plekjes in de streek te ontdekken.

Afdalen en weer opstijgen

Het grote dal Cirque de Navacelles is uitgeroepen tot werelderfgoed en is absoluut een bezoek waard. Het dal werd ongeveer drie miljoen jaar geleden gevormd. Doordat de rivier de Vis door het dal sneed, ontstond er een hoefijzermeer. Dit meer droogde vervolgens op en is nu een bijzonder dal geworden. Ben je meer van de mooie uitzichten? Beklim dan de Mont Aigoual: de op een na hoogste berg van de Cevennen. Er zijn hier mooie wandelingen uitgezet en het uitzicht is bij gunstige weersomstandigheden zeer weids.

Romeinse sferen in Frankrijk

Voor een stedentrip ga je naar Montpellier of Nîmes. In Montpellier geniet je van het historische stadscentrum met de vele smalle straatjes, straatartiesten en muzikanten. Je vindt hier veel bezienswaardigheden, zoals het grote aquaduct, mooie fonteinen en de Opéra Comédie. Nîmes had een belangrijke functie in de Romeinse tijd en dat zie je terug in de vele ruïnes en andere overblijfselen. Het Maison Carrée wordt beschouwd als de best bewaarde Romeinse tempel en de Arena van Nîmes is geïnspireerd op het Colosseum in Rome.

Lees meer over Languedoc-Roussillon

Naar accommodaties