4.5 sterren

Camping Les Méditerranées Nouvelle Floride

FrankrijkLanguedoc-RoussillonHéraultMarseillan-Plage  (sitecode 52043)

Camping Les Méditerranées Nouvelle Floride

FrankrijkLanguedoc-RoussillonHéraultMarseillan-Plage
4.5 sterren
ErkendCKE

Het vlakke terrein ligt aan de zee met een breed strand, uitkijkend over de Middellandse Zee. Populieren beschutten de staanplaatsen die zijn afgebakend met hagen. Het terrein ligt midden in het toeristische Marseillan-Plage. Naast de voorzieningen op de camping is er hier een ruime keuze uit restaurants en winkeltjes. Er zijn veel mogelijkheden voor ieder om zich te vermaken. Het grote zandstrand loopt langzaam af in de zee. Beachvolleybal is mogelijk.

De staanplaatsen liggen voor een deel aan zee. Er staan planten, bloemen en palmbomen op het terrein. De huuraccommodaties liggen gegroepeerd bij elkaar. Op deze camping zijn honden toegestaan.

Deze camping is ideaal voor actievelingen die van waterpret houden. Zwem, bouw zandkastelen of speel een potje beachvolleybal op het privéstrand. De kinderen kunnen ook zelf op avontuur, zodat ouders samen kunnen ontspannen. Er is een animatieprogramma voor kinderen van zes tot zeventien jaar. In de avonduren kun je genieten van shows en concerten verzorgd door het animatieteam. Na een actieve dag is het tijd om te relaxen. Dat kan in het bubbelbad of in het welness gedeelte van de nabijgelegen Camping Les Méditerranées Charlemagne.

Plezier op je eigen tempo

Het zwemparadijs van camping Nouvelle Floride is uniek. Het ligt in een oase met palmbomen en tropische kleuren. Glij van een van de drie glijbanen of speel in een van de twee zwembaden met ondiep kinderbad. Kijk je liever toe? Vlij jezelf op een ligbed en geniet van de mediterrane zon of zoek de beschutting op in de schaduw van een palmboom.

Daarnaast is het mogelijk om verschillende creatieve workshops en activiteiten bij te wonen. Als je er even op uit wilt, kun je bij de receptie terecht voor fietsen. Deze camping maakt deel uit van een groep van drie campings. De activiteiten en voorzieningen van alledrie de campings zijn toegankelijk.

Omgeving

Op slechts zeven kilometer van de camping ligt het plaatjes Marseillan met een oude markthal en mooie kerk. Het stadje ligt aan de Middellandse zee kust aan de binnenkant van een strandmeer en heeft een charmant, historisch centrum. In de oude schouwburg ligt het VVV-kantoor, waar je terecht kunt voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden.

In het strandmeer werd vroeger zout gewonnen, maar nu is er een grote oester- en mosselcultuur. Een wandeling rondom het meer levert je mooie vergezichten op. Wellicht spot je onderweg flamingo’s. Vanaf het strand loopt een wandel- en fietspad naar de haven. Hier heb je uitzicht op de mooie omgeving en de indrukwekkende zonsondergang. Ook zie je veel boten met vissers.

In Marseillan, aan de haven, wordt de Noilly Prat gemaakt: een droge vermouth die wordt gebruikt als apéritief en bekend is door het gebruik in de keuken. De rest van de Languedoc is ook een bekende wijnstreek. Een wandeling tussen de wijngaarden of een bezoek aan een wijnhuis is zeker aan te raden.

Naast Marseillan ligt Cap d’Agde. Hier kun je een spectaculaire kustwandeling maken over de lavarotsen. Tevens heeft Cap d’Agde een maritiem archeologisch museum waar bijzondere kustvondsten worden tentoongesteld. In de omgeving ligt een Romeinse villa en een prehistorisch museum op een plaats waar ooit dinosauruseieren zijn gevonden. Landinwaarts is het meer bergachtig. Ideaal voor een dagje uit, een wandeling of een bezoek aan een van de vele historische dorpen, abdijen en grotten.

Lees meer over Languedoc-Roussillon

Naar accommodaties