3.5 sterren

Camping Universal

FrankrijkLanguedoc-RoussillonGardRochegude  (sitecode 56240)

Camping Universal

FrankrijkLanguedoc-RoussillonGardRochegude
3.5 sterren
ErkendCKE

Aan de Cèze gelegen camping met een eigen strandje. Op het licht glooiende terrein is veel begroeiing. Moerbeibomen, laurierstruiken, populieren, eiken, dennen en acacia's zorgen voor schaduw op de staanplaatsen. Voor groepen is er een apart open grasveld. Langs de rivier kan worden gewandeld. Zwemmen in de Cèze is toegestaan. Het kiezelstrand is bereikbaar via een doorwaadbare plaats in de rivier de Cèze. In de rivier kan gebaad worden en kinderen maken dammetjes.

Een parkcamping in de Provence met een eigen strandje aan de rivier de Cèze. Het lichtglooiende domein is begroeid met geurige bomen, zoals moerbei, eiken, dennen en laurier. Dat is prettig vertoeven in de schaduw. Ondertussen stroomt de rivier romantisch onder het stenen bruggetje door, terwijl de vogeltjes vrolijk zingen. Slapen in een plataan

De camping heeft ruime kampeerplaatsen, een apart grasveld voor groepen en wel heel originele huuraccommodaties. Want naast een verblijf in de bekende mobilhomes of tentbungalows is het mogelijk het hogerop te zoeken. Letterlijk. Vier je vakantie in een chalet op palen of in een van de 2 heuse boomhutten. In de eeuwenoude plataan zit je eerste rang om prachtige vogels te spotten. Bovendien staat elke ochtend onderaan de boom je ontbijt al klaar.

Activiteiten te over

Eenmaal met beide benen op de grond, kun je gebruik maken van verschillende activiteiten en voorzieningen. Er is een zwembad, jeu de boulesbaan, speelveld met een volleybalveld, een voetbalveld en tafeltennistafels. De camping organiseert bovendien 1 of 2 concertavonden of thema-avonden per week. Daarnaast zijn er groepsspellen en toernooien voor kinderen en volwassenen. Ook buiten de camping kan van alles; van paardrijden en mountainbiken tot kanoën en speleologie.

Wandelen en bezichtigen

Rivier de Cèze ligt er prachtig bij. Neem er gerust een duik of maak een mooie wandeling over de zandstenen waterkant (en ga op zoek naar goudschilfertjes). Wandelen kan ook door de geurige lavendelvelden, door middeleeuwse dorpjes of over de Provençaalse marktjes. Ook het karakteristieke dorpje Rochegude is een bezichtiging waard, evenals de watervallen Les Cascades du Sautadet, die op 36 kilometer afstand van de camping liggen. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Avignon (46 km), Le Pont d’Arc (54 km) en het amfitheater van Nîmes (68 km).

Omgeving

Middeleeuwse kastelen en idyllische dorpjes bij camping Universal

Ontdek vanuit camping Universal de Provence en wandel door lavendelvelden en uitgestrekte landschappen. Onderweg kom je ruïnes van middeleeuwse kastelen tegen en hier en daar een boerendorp of wijngaard. Sportieve vakantiegangers ontdekken de omgeving met een flinke fietstocht en ook een middag kanoën op de rivier de Cèze behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het water ziet de omgeving van camping Universal er weer totaal anders uit, laat je verrassen door de prachtige regio en stop onderweg voor een picknick in de natuur.

Lees meer over Languedoc-Roussillon

Naar accommodaties