9773 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Charme Erkend

Huttopia Font-Romeu

De staanplaatsen van deze camping liggen op een berghelling, waarvan een deel op terrassen. Veel plaatsen hebben een mooi uitzicht op de omringende bergen. Een groot deel van de camping is autovrij. Bomen en struiken versterken het natuurlijke karakter van het terrein. Er worden op de natuur gerichte activiteiten georganiseerd. De aanwezige gebouwen passen goed in het berglandschap. Het gezellige stadje Font-Romeu ligt op loopafstand.

Huttopia Camping Font-Romeu ligt aan de Franse kant van de Pyreneeën. Dat gebergte vormt in zijn volle breedte de grens tussen Frankrijk en Spanje. Het dorpje Font-Romeu ligt aan de weg van Andorra naar de Middellandse Zee.

Huttopia Camping Font-Romeu is volgens de ideologie van de Franse eigenaresse in een bos aangelegd. Alle sanitair gebouwen, de receptie, de picknicktafels, het vlonder bij het zwembad en de huuraccommodaties zijn voor het grootste deel gemaakt uit de bomen die zijn gekapt om de camping aan te leggen. Praktisch alle 135 toeristische standplaatsen, huurtenten en blokhutten staan in de schaduw van de overgebleven bomen. Voor campers zijn aparte standplaatsen in de buurt van een camperzuil. Het is een camping voor gezinnen met kleine kinderen en kampeerders die houden van klimmen, wandelen en mountainbiken.

Huttopia Camping Font-Romeu is tegen een berghelling aangelegd. Een groot gedeelte van de camping is autovrij zodat kleine kinderen onbekommerd kunnen rondlopen. Je kampeert op terrassen en kunt kiezen uit verschillende plekken van twee formaten. De meeste hebben een picknicktafel. Koken en afwassen doe je op een half overdekte plek, de bivak, waar een grote tafel staat om aan te eten. Op deze Huttopia-camping zijn drie zwembaden. Een ervan is een peuterbad. Het gebouw waarin de receptie is gevestigd, herbergt een bar/restaurant, een spelletjeshoek met tv, een kruidenier en de broodservice.

De camping organiseert activiteiten die met de natuur te maken hebben. Je bent midden in de Pyrénées Catalanes waar in juli en augustus veel te doen is. Wandelen is de grootste activiteit in deze bergen. Meteen vanaf de camping starten wandelroutes. Een ervan leidt naar een traditionele herdershoeve waar je kennismaakt met de herder en zijn kaasmakerij. Vlak achter de camping ligt het parc Accrobranche met wandeltochten door de toppen van de bomen.

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwembaden Zwembaden
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Reserveren

Leeftijd van de kinderen bij uitchecken
* Leeftijd belangrijk voor correcte prijs
;

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Huttopia Font-Romeu heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa