2.1 sterren

Camping de Fréaudour

FrankrijkLimousinHaute-VienneSaint-Pardoux  (sitecode 33212)

Camping de Fréaudour

FrankrijkLimousinHaute-VienneSaint-Pardoux
2.5 sterren
CKE

De camping is zeer geschikt voor de watersport liefhebbers. Direct buiten de camping zijn er verhuur van motorboten, waterskieënen kan men tokkelen over het meer. Ook is er aan het meer een zandstrand met ligweide. De camping is bos- en parkachtig aangelegd. Er kan gevist worden in het meer. Aan het strand is een speeltuin en multisport voorziening

Omgeving

Franse hunebedden

Volgens de legende droegen vier jonge vrouwen de gigantische stenen in hun keukenschort tot een van hen, doodmoe en hongerig, haar vriendinnen vroeg om God om hulp te vragen. Haar vriendinnen zouden hebben geweigerd en door zijn gelopen met de zware last. Of het klopt, weet niemand. Maar het is een mooi verhaal rondom het hunebed Dolmen Pierre Levée in Bagnol niet ver van de camping. Bezoek deze bijzondere plek die ruim drieduizend jaar voor Christus is ontstaan.

Limoges

Ten zuiden van de camping ligt Limoges aan de rivier Vienne. De stad is vooral bekend om zijn porselein en email op koper. Ben je geïnteresseerd in handwerk, breng dan een bezoek aan het Musé Municipal de l’Evêché, het email museum) of het Nationaal porseleinmuseum (Musée National de la Porcelaine A. Dubouché). In het emailmuseum liggen ruim driehonderd stukken email van de twaalfde eeuw tot heden en hangen bijzondere schilderijen van de lokale schilder Pierre-Auguste Renoir.

Natuurreservaat

Etang des Landes is en prachtig meer en een van de schoonste meren in Limousin. Het is vooral bekend doordat het een van de weinige plekken is waar je op karpers kunt vissen. Maar ook voor wandelaars is het een prachtig gebied om te bezoeken. In het natuurreservaat groeien meer dan vierhonderd verschillende planten en wonen ruim zeshonderd verschillende dieren. Doordat het meer zo ondiep is en een zandbodem heeft, zijn hier zeldzame natuurlijke milieus zoals de rietmoerassen te vinden.

Lees meer over Limousin

Naar accommodaties