3 sterren

Camping L'Ecrin Nature

FrankrijkLimousinHaute-VienneAmbazac  (sitecode 94054)

Camping L'Ecrin Nature

FrankrijkLimousinHaute-VienneAmbazac
3 sterren
ErkendCKE

De camping ligt in het hart van het Ambazac-gebergte in een groene omgeving. De staanplaatsen hebben een fraai zicht op de omliggende heuvels en een groot deel van de plaatsen heeft ook zicht op het meer van Jonas. De camping beschikt over een speeltuin, volleybalveld en jeu-de-boulesbaan en in het hoogseizoen een verwarmd buitenzwembad en een brooddepot. Vanaf de camping zijn veel wandelingen en mountainbiketochten mogelijk (mountainbikeverhuur ter plaatse).

Kamperen aan het Étang de Jonas op camping L'Ecrin Nature

Camping L'Ecrin Nature ligt in de groene heuvels van de Limousin aan het Étang de Jonas. Hier in de natuur kom je optimaal tot rust. De omgeving biedt mogelijkheden voor tal van activiteiten, zoals wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, mountainbiken en vissen.

Staanplaatsen met mooi uitzicht

Vanaf de staanplaatsen heb je een fraai uitzicht op de omliggende heuvels. Ook biedt een groot deel van de kampeerplekken zicht op het meer. Er zijn 47 staanplaatsen, met een ondergrond van gras. Voor de privacy worden deze gescheiden door heggen. Ben je op zoek naar wat extra comfort tijdens je kampeervakantie? Je kunt ook een huisje of een stacaravan huren. Of reis licht en kies voor de luxe van een kampeervakantie in een grote, comfortabele lodgetent.

Paardrijden en zwemmen

Op camping L'Ecrin Nature vinden veel leuke activiteiten voor jong en oud plaats. Zo kunnen kinderen van vier tot tien jaar gaan ponyrijden over de camping. Een gecertificeerde instructrice komt rechtstreeks met de pony's naar de camping en de kinderen mogen de pony's verzorgen en erop rijden. Ook vermaken de kinderen zich in de speeltuin, op het volleybalveld en met de jeu-de-boulesbaan. Ondertussen kom je zelf helemaal tot rust op het solarium aan het verwarmde buitenzwembad.

Boodschappen en drankjes

Bij de receptie kun je verschillende levensmiddelen halen, zoals koude drankjes, ijsjes, pasta, rijst en andere praktische benodigdheden. Neem plaats aan een van de picknicktafels op de camping voor een gezellige picknick. In het hoogseizoen haal je op de camping verse broodjes en gebak voor het ontbijt en bij de koffie. Daarnaast zijn er af en toe pizza-avonden en heb je de mogelijkheid om bij de receptie een gasbarbecue te huren.

Omgeving

Vissen, wandelen en mountainbiken in de omgeving van camping L'Ecrin Nature

Camping L'Ecrin Nature ligt in een natuurlijke omgeving. Het Étang de Jonas, dat op zo'n 100 meter van de camping ligt, heeft een middeleeuwse oorsprong en behoorde in vroeger tijden toe aan de monniken van de Orde van Grandmont. Vissen in het meer is toegestaan, zwemmen niet.

Voor een actieve dag in de glooiende heuvels kun je op de camping mountainbikes huren. Ook ligt er naast de camping een mountainbikepark waar je je vaardigheden oefent. Domaine de Muret is het startpunt van verschillende uitdagende trails.

Lees meer over Limousin

Naar accommodaties