2.7 sterren

Camping Le Lac de Mondon

FrankrijkLimousinHaute-VienneCromac  (sitecode 73841)

Camping Le Lac de Mondon

FrankrijkLimousinHaute-VienneCromac
3 sterren
CharmeErkendCKE

Kamperen aan het water kan op deze mooi gelegen camping aan de oever van een meer. Zwemmen in het meer is niet toegestaan, er is echter wel een ligweide bij het meer. In het openbare zwembad op de camping kunnen de kampeerders wel zwemmen. Je kunt een waterfiets huren voor op het meer. In het hoogseizoen is er live muziek en zijn er boogschiettoernooien.

Duiken, zwemmen, boogschieten of genieten van live muziek: op camping du Lac de Mondon in Cromac hoef je je niet te vervelen. Maar het kan wel, want door de opzet kun je ook gewoon genieten van de rust en ruimte op het groene terrein.

Wil je de hele dag in de zon zitten of sta je liever in de schaduw? Je kiest zelf waar je je tent, caravan of camper opzet op het parkachtige terrein. Het park heeft 72 plekken die van elkaar afgescheiden zijn door heggen en bomen. Heb je liever iets meer luxe? Huur dan een van de zeven kleine houten hutjes, deze zijn uitgerust met keukenblokken, koelkast, combi-oven en koffiezetapparaat. Je hebt er zelfs een eigen terras met tuinmeubels. Meer ruimte nodig? Dan zijn er ook vijf mobile homes te huur voor vier tot zes personen.

Waterpret

Zin in een verfrissende duik? Trek je (korte) zwembroek of badpak aan en spring in het grote zwembad. De kinderen vermaken zich op de glijbaan terwijl je zelf baantjes trekt of lekker bijkomt in de ligstoelen aan de rand van het zwembad. Het waterparadijs heeft ook een ondiep gedeelte (veertig centimeter) voor de allerkleintjes. Gecertificeerde badmeesters houden altijd een oogje in het zeil.

Visje?

Heb je altijd al eens een hengel willen uitgooien? Aan de rand van de camping ligt een grote recreatieplas waar snoeken en snoekbaarzen zwemmen. Tegen een vergoeding mag je daar vissen. Vraag het personeel naar de vergunningen.

Omgeving

Op ontdekkingstocht vanaf camping du Lac de Mondon

Heb je zin in een avontuurlijke wandeltocht? De wandeling langs de Benaize, vanaf het meer Mondon, is een spectaculaire tocht van 15 kilometer. Onderweg, in het bos, ontdek je de Pont du Loup, een prehistorische schuilplaats en waterval.

Aan monumenten is ook geen gebrek in de omgeving van camping du Lac de Mondon. Het kasteel van Lascroux, het Collegiaal van Le Dorat en de kerk van Cromac geven je een beeld van lang vervlogen tijden. Ook het kunstenaarsdorp Gargilesse-Dampierre en het Venetië van de Berry, Argenton-sur-Creuse, zijn absoluut een bezoekje waard.

Lees meer over Limousin

Naar accommodaties