Camping L'Arc en Ciel

FrankrijkLotharingenVosgesLa Neuveville sous Chatenois  (sitecode 80646)

Camping L'Arc en Ciel

FrankrijkLotharingenVosgesLa Neuveville sous Chatenois
KleinCKE

Deze passantencamping bestaat uit een langgerekt terrein met jonge aanplant. De meeste staanplaatsen zijn afgebakend door heggen. Enkele plaatsen liggen op een licht glooiend stuk. Er is een broodservice. De receptie is alleen 's ochtends vroeg en 's avonds open. Het sanitair is modern en schoon. Wifi is in de avonduren beschikbaar.

Camping l'Arc en Ciel, rustpunt voor kampeerders op doorreis

Midden op het platteland van de Franse regio Lotharingen ligt de kleine camping l'Arc en Ciel. Deze camping met 35 staanplaatsen is bij uitstek geschikt voor kampeerders op doorreis. Het kampeerterrein ligt direct aan de snelweg en je kunt de caravan hier aangekoppeld neerzetten.

Verzorgende faciliteiten

Het campingpersoneel spreekt vloeiend Engels en staat altijd klaar om de gasten te helpen waar dat nodig is. Je kunt op de camping gebruikmaken van een modern sanitairblok dat goed schoongehouden wordt. De staanplaatsen zijn afgebakend met heggen en worden regelmatig onderhouden. Camping l'Arc en Ciel beschikt over een broodservice: iedere ochtend komt de bakker langs met vers brood, zodat je zo snel mogelijk weer gereed bent om in de auto te stappen. Op de camping is ook een snackbar aanwezig waar je allerlei maaltijden kunt afhalen. Bovendien vind je op twee kilometer afstand een supermarkt, waar je de voorraden weer kunt aanvullen en alle benodigdheden voor het vervolg van je reis kunt inslaan.

Vermaak op doorreis

Vanuit camping l'Arc en Ciel kun je heerlijk gaan zwemmen. De camping beschikt zelf niet over een zwembad, maar binnen een paar kilometer vind je zowel een openlucht- als een overdekt zwembad. Zowel bij stralend weer als bij regen is er dus gelegenheid om een frisse duik te nemen en je vrije slag te oefenen. Op de camping zelf bevindt zich een klein veldje waar pony's staan te grazen. Neem hier eens een kijkje met de kinderen en geniet van het uitzicht dat dit veldje biedt. Het aangezicht van de glooiende heuvels van Lotharingen, samen met de geur van het platteland, maken deze camping uitermate geschikt als het ultieme rustpunt tussen lange reisdagen in.

Omgeving

Natuur en cultuur rondom camping L'Arc en Ciel

Het rondom camping L'Arc en Ciel gelegen berglandschap, het Vogezenmassief, leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen met waanzinnige vergezichten. Bezoek ook Épinal, de hoofdstad van deze streek en de oorsprong van de in heel Frankrijk beroemde Images d'Épinal, kleurrijke kinderprenten die je kan bewonderen in het Musée de l'image.

Jeanne d'Arc

Vlak bij camping L'Arc en Ciel ligt het dorpje Domrémy-la-Pucelle. Hier staat het huis waar in 1411 volksheldin Jeanne d'Arc werd geboren. In het pand is tegenwoordig een museum gevestigd, een absolute aanrader voor geschiedenisliefhebbers!

Lees meer over Lotharingen