2.5 sterren

Camping Les Acacias

FrankrijkLotharingenVosgesAnould  (sitecode 59981)

Camping Les Acacias

FrankrijkLotharingenVosgesAnould
2.5 sterren

De staanplaatsen op het vlakke terrein liggen vooraan op de camping en achterin op kleine, door veel groen omgeven veldjes. Het sanitairgebouw kan verwarmd worden. Over een voormalige spoorlijn en langs vlakke wegen lopen fietsroutes richting St.-Dié. De looptijd naar de supermarkt bedraagt een kwartiertje. Vlakbij de camping beginnen wandelroutes en in de winter een langlaufloipe.

Middelgrote camping in Anould op 530 m hoogte, 13 km ten zuiden van Saint-Dié-des-Vosges. Door de ligging nabij het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges is het een goed startpunt voor een vakantie vol wandelen, mountainbiken en bezoekjes aan mooie oude plaatsjes.Groene hagen of bomenrijk

Met eigen tent of caravan kampeer je op deze vlakke camping op gras. Voor campers zijn er ook plaatsen met hardere ondergrond. De toeristische staanplaatsen liggen vooraan op de camping, omgeven door heggen en bomen, en achterin op kleine velden wat meer tussen de bomen. Je hebt de keuze uit staanplaatsen met zon, een beetje schaduw of veel schaduw. Als je liever wilt huren, heb je hier de keuze uit chalets, mobilhomes en pipowagens.

Rust en familiecamping

In de zomermaanden kun je genieten van het water in het verwarmde buitenzwembad. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij het speelveld met trampolines, een volleybalnet en schommels. In juli en augustus is de bar met overdekt terras open, voor een drankje, een snack of lekkere streekgerechten. Afhaalmaaltijden zijn ook mogelijk. Het centrum van Anould ligt op ca 700 m van de camping. In een kwartiertje loop je naar de supermarkt.

Eens in de paar weken organiseren de eigenaren van de camping een wijnproeverij van Elzaswijnen uit de streek. Omwille van de rust op de camping is er verder geen animatie. Fietsers vinden hier onder andere een route richting St-Dié over een voormalige spoorlijn. Vlak bij de camping begint een langlaufloipe. Het meer van Gérardmer ligt op 20 km (25 minuten per auto); Xonrupt-Longemer op 16 km (20 minuten per auto) en Colmar op 45 km (50 minuten rijden).

Omgeving

Uitjes voor het gezin en prachtige natuur bij camping Les Acacias

Ga op avontuur met de kinderen rondom camping Les Acacias en bezoek Parc Minier Tellure, waar je een oude mijn verkent. De vele attracties in Fraispertuis City zorgen voor een adembenemend dagje, net als een potje paintball bij Lac Blanc Station.

Duik in de natuur bij camping Les Acacias en geniet van een stille wandeling rondom Lac Noir. Trotseer de top van de Gazon du Faing of bezoek het weelderige park Jardins de Callunes. Ook het kletterende water van de Cascade du Rudlin is het bewonderen waard.

Lees meer over Lotharingen

Naar accommodaties