2.8 sterren

Kawan Village Club Lac de Bouzey

FrankrijkLotharingenVosgesSanchey  (sitecode 47690)

Kawan Village Club Lac de Bouzey

FrankrijkLotharingenVosgesSanchey
3.5 sterren
Erkend

De camping ligt in een landelijke omgeving. Het stuwmeer Lac de Bouzey ligt aan de overkant van een rustige weg. De standplaatsen zijn afgebakend door beukenbogen en bomen. Vanaf de camping starten wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Boogschieten, zeilen, kanoën en bowlen zijn mogelijk. Er zijn speeltoestellen, een filmzaal, een springkussen en een trampoline. Het meer leent zich voor watersporten. Er is een grasstrand met bomen. Op ca. 500 m afstand is er toezicht en o.m. kanoverhuur.

Omgeving

Activiteiten in de nabije omgeving

Als je op camping Kawan Village Club Lac de Bouzey verblijft, zal je je niet snel vervelen. De camping organiseert mountainbiketochten en trektochten te voet of te paard. Handig: de routes starten vanaf de camping. Doe je liever wat anders? Binnen tien minuten van de camping kun je boogschieten, zeilen, tennissen, karten en golfen. Er is zelfs een attractiepark in de buurt!

Kasteelruïnes in Epinal

Op acht kilometer van de camping vind je Epinal. De departementshoofdstad ligt midden in de bossen, aan de rivier de Moezel. Chateau d ‘Epinal is alleen al de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht. Je wandelt samen heerlijk langs de kasteelruïnes, de Engelse tuin en de boomgaarden. Om ervoor te zorgen dat ook de kinderen zich vermaken zijn er spelletjes en een kleine dierentuin.

Vogezen en thermale badplaatsen
In het Vogezengebergte vind je natuurreservaten, dennenbossen, burchten, schilderachtige dorpjes en meren. Je kunt er goed wandelen, paardrijden, fietsen, mountainbiken of zwemmen. Op 1,5 uur rijden vind je een van de hoogste punten van de bergketen, de Ballon d’Alsace. Zoek je een wat rustigere bezigheid? Er ontspringen verschillende bronnen in de Vogezen, waardoor je er ook veel kuuroorden vindt. Bains-les-Bains bijvoorbeeld, een bronnenbadplaats uit de Romeinse tijd.

Nancy: een van de mooiste pleinen ter wereld
Als je echt iets moois wilt zien, bezoek dan het Stanislasplein in de beroemde Art Nouveau stad Nancy, op 73 kilometer van de camping. Het staat als een van ’s werelds mooiste pleinen op de Unesco Werelderfgoed lijst en doet denken aan Versailles, omringd door klassieke gebouwen en vergulde hekwerken met bladgouden versieringen.

Lees meer over Lotharingen

Naar accommodaties