2.1 sterren

Camping Les Peupliers

FrankrijkMidden-FrankrijkIndre-et-LoireMontlouis-sur-Loire  (sitecode 49628)

Camping Les Peupliers

FrankrijkMidden-FrankrijkIndre-et-LoireMontlouis-sur-Loire
2 sterren
CKE

De vlakke camping ligt aan de binnenkant van een dijkje van de Loire. De afgebakende grasplaatsen liggen aan verharde straatjes en zijn gescheiden door heggen. Er is een gevarieerde begroeiing van bomen. Hierdoor is er overal schaduw. Naast de afgebakende plaatsen is een groot bosachtig, onafgebakend terrein met een ondergrond van gras. Hier zijn de tentplaatsen en de stacarvans. Het gemeentelijk zwembad ligt op ca. 200 m en is voor kampeerders gratis toegankelijk.

Omgeving

Wijnproeven

In de Loirestreek ben je nooit ver weg van een wijnboerderij. Of je nu een kenner bent of niet, voor wijnliefhebbers is een wijnproeverij interessant, leerzaam en lekker. De wijnboeren vertellen je graag over het groeiproces en hoe de wijnen tot stand komen. Proef vervolgens alle verschillende soorten op de boerderij. De omgeving is geroemd om de Saumur, Chinon, Muscadet, en Vouvray wijnen. Voor een geslaagde vakantie ga je naar een wijngaard met het label Vignobles & Découvertes (Wijngaarden & Ontdekkingen). Dan weet je zeker dat je een goede wijnproeverij krijgt, of andere wijn-gerelateerde activiteiten.

Dagje dierentuin

Trek de kinderen uit het zwembad en neem ze mee naar de dierentuin. In Doué-la-Fontaine ligt Bioparc, een dierentuin vol bijzondere en spannende dieren. Bioparc is vooral bekend om zijn inzet om bedreigde diersoorten te behouden. Negen van de ruim duizend diersoorten die ze hebben, staat op de lijst van bedreigde diersoorten. Om ervoor te zorgen dat deze dieren, zoals de West Afrikaanse giraffe, ook in het wild blijven leven, investeert de dierentuin actief in hun bescherming in hun thuisland.

Kastelenvallei

Kinderen thuis die gek zijn van prinsessen en ridders? Bezoek dan een van de vele kastelen in de Loirevallei. Ga bijvoorbeeld naar het kasteel van Ussé, volgens het sprookje ligt Doornroosje in de kasteeltoren te slapen. Of bekijk het kasteel van Brissac, het hoogst gelegen kasteel in heel Frankrijk. Deze prachtige vesting kwam in 1502 in handen van René de Cossé. Vandaag de dag wonen zijn afstammelingen nog altijd in het kasteel.

Lees meer over Midden-Frankrijk

Naar accommodaties