Aire Naturelle le Katalpa

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronComprégnac  (sitecode 71780)

Aire Naturelle le Katalpa

FrankrijkMidi-PyreneeënAveyronComprégnac
KleinCKE

Natuurcamping aan de Tarn met staanplaatsen onder populieren, noten, vijgen en peren. Een aantal plaatsen grenst aan de rivier, met privéstrand. Gratis gebruik van kano, kajak en centrale barbecue. Eenvoudig, gedateerd en schoon sanitair. Douche en toilet voor mindervaliden. Bij de receptie kun je iets eten en drinken.

Kamperen aan de Tarn op camping Le Katalpa

Camping Le Katalpa is een rustige natuurcamping aan de oevers van de Tarn. Ga kajakken en kanoën, neem een duik in de rivier of ontspan je op een ligbedje op het privéstrand. De camping ligt in een groene omgeving vol charme en vormt een oase van rust voor jong en oud.

Staanplaatsen tussen de bomen

Er zijn grote staanplaatsen onder populieren, notenbomen, vijgenbomen en perenbomen. Een aantal plekken grenzen direct aan de rivier. Iedereen vind hier een mooi plekje. Enkele staanplaatsen zijn voorzien van elektriciteit. Vroeger diende het kampeerterrein als boomgaard. De grootouders van de eigenaren verbouwden hier hun groente en fruit om deze op de markt in Millau te verkopen. Tegenwoordig biedt de camping ruimte aan maximaal 25 tenten, campers en caravans.

Verse producten

Tijdens het hoogseizoen biedt camping Le Katalpa een cateringservice met verse en lokale producten. In het restaurant vinden regelmatig concerten plaats met wereldmuziek in een vriendelijke en intieme setting. Als je liever zelf wat te eten klaarmaakt, kun je kosteloos de centrale barbecue gebruiken. De camping is echt een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. In de omgeving kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals wandelen, klimmen of kanoën.

Verkoeling in de rivier

Als gast van camping Le Katalpa mag je gratis gebruikmaken van kano's en kajaks om de omgeving vanaf het water te ontdekken. Ook kun je aan het water goed picknicken of je ontspannen met een goed boek, en af en toe een verkoelende duik nemen. Laat de kinderen lekker spelen terwijl jij een oogje in het zeil houdt. Met een schepnetje en een paar stenen om dammetjes te bouwen kunnen ze zich urenlang vermaken.

Omgeving

Natuur en cultuur in Aveyron

Camping Le Katalpa ligt in het groene Franse departement Aveyron. Breng zeker een bezoek aan het Parc naturel régional des Grands Causses, waar je goed kunt fietsen, wandelen en kanoën. Op de Site archéologique de la Granède bekijk je overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Dicht bij camping Le Katalpa vind je de Gorges de la Dourbie. Deze kloof met hoge kalkrotsen loopt van Millau tot aan Nant. Bezoek het Musée de Millau et des Grands Causses om meer te weten te komen over de lokale cultuur en geschiedenis.

Lees meer over Midi-Pyreneeën