Camping Aveyron

2 personen
71 campings gevonden

Eindeloos genieten op een camping in de Aveyron

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming. Toch zijn er plekken waar massatoerisme uitblijft en dat authentieke Franse gevoel bewaard is gebleven. De Aveyron is zo’n plek! Wil je kamperen in een prachtig deel van Frankrijk? Boek dan een vakantie op een camping in de Aveyron. Dit departement is onderdeel van de Pyreneeën en bestaat uit indrukwekkende natuurparken en landschappen. Het is daardoor bij uitstek een uitstekende keuze voor onder andere natuurliefhebbers.

Genoeg te doen voor het hele gezin

Tijdens een vakantie op een camping in de Aveyron hoeft niemand zich te vervelen. Er is in deze regio namelijk genoeg te doen: er zijn natuurparken, restaurantjes en authentieke dorpjes. Een aanrader is natuurgebied Grand Causses. Op deze hoogvlakte kun je genieten van grazende schapen en een fantastisch uitzicht op rotswanden. Heb je zin in een cultureel uitstapje? Breng dan een bezoek aan het klooster van Conques. Dit klooster uit de twaalfde eeuw heeft een uitgebreide collectie beeldhouwwerken. Zoek je liever de bedrijvigheid op waar Fransen bekend om staan, breng dan een bezoek aan de hoofdstad van het departement: Rodez. In deze stad kun je heerlijk eten en genieten van lokale gerechten en gezelligheid.

Jouw droomvakantie op een droomcamping

In de Aveyron vind je verschillende soorten campings. De meeste campings liggen in het Tarndal en in het noorden van het departement. Ga je op vakantie met het hele gezin, kies dan voor een gezinscamping. Deze campings hebben een uitgebreid animatieprogramma en een prachtig zwemparadijs. Wil je samen met je partner op reis, dan is een kleinschalige camping juist heel leuk. Kies bijvoorbeeld voor een charme camping of natuurcamping. Deze campings hebben weinig voorzieningen, maar maken dat goed met een prachtige ligging. Kies een camping die past bij jouw wensen en behoeften en geniet van een welverdiende vakantie in dit prachtige stukje Frankrijk!