3.8 sterren

Camping Castel Domaine La Paille Basse

FrankrijkMidi-PyreneeënLotSouillac  (sitecode 51349)

Camping Castel Domaine La Paille Basse

FrankrijkMidi-PyreneeënLotSouillac
4.5 sterren
ErkendCKEGreenKey

Het langgerekte, geaccidenteerde terrein heeft begroeiing van naald- en eikenbomen. Het zwembadencomplex bestaat uit een groot openluchtbad, een kleiner ondieper bad en een kleuterbad. Rondom zijn zonneterrassen met ligstoelen en parasols. Ook is er grote glijbaan die uitkomt in een plonsbad. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht op de omgeving. De sportvelden en kleinere dieren zorgen ook voor vermaak. De camping verzorgt georganiseerde kano- en kajaktochten.

Deze geliefde camping ligt in een bosrijke omgeving bij Souillac in de Dordogne. De zwembaden zijn goed onderhouden en de mobilhomes zien er nieuw en netjes uit.

De camping is voorzien van een sportterrein en verscheidene zwembaden, waaronder een kinderbad en peuterbad. Ook is er een vierpersoonsglijbaan. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, van gezellige avonden tot kanotochten. Ook is er een discotheek. Dit is een echt Franse camping, de kinderanimatie verloopt in het Frans of Engels. Wel zijn er voor de kinderen vaak heel wat Nederlandse kinderen te vinden om mee te spelen.

Het langgerekte, glooiende terrein is begroeid met naaldbomen en eiken. De camping is deels in terrassen aangelegd en een aantal kampeerplaatsen ligt in de schaduw. Je hebt de keus uit meer centraal gelegen staanplaatsen of wat rustigere plekken aan de rand van de camping. De toeristische plaatsen liggen tussen de verhuuraccommodaties en zijn niet altijd even goed bereikbaar.

Glamping in een belltent

De moderne mobilhomes zijn sfeervol ingericht en de meeste modellen zijn voorzien van een apart toilet. De rustig gelegen glampingtenten zijn een plaatje. Deze bestaan uit 2 belltenten, de aparte kindertent is een topper bij gezinnen. Buiten staan de ligstoelen en barbecue al voor je klaar. Vanaf het houten terras heb je een mooi uitzicht.

Kindvriendelijk kamperen in de Dordogne

Je vindt de camping tussen Périgord en Quercy, een gebied dat bol staat van de historie. Van de prehistorische tekeningen in de grotten van Lascaux tot prachtige middeleeuwse kastelen, je kunt hier alle kanten op. De ligging in het hart van de Dordogne vallei maakt dit een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes. In de directe omgeving vindt je grotten, kastelen, musea en een hele reeks ‘mooiste dorpjes van Frankrijk’. Je kampeert hier halverwege tussen Rocamadour en Sarlat, mooie plaatsen die ieder een dagtochtje waard zijn.

Omgeving

Omgeving van camping Castel Domaine La Paille Basse

Wie meer van de omgeving van camping Castel Domaine La Paille Basse wil zien, trekt naar een van de verscheidene bezienswaardigheden. De camping ligt tussen Quercy en Périgord, twee streken met een eeuwenlange historie waarvan nog altijd sporen te zien zijn. Je kunt iedere dag wel een andere trip plannen.

Ontdek de sprookjesachtige grotten van Lascaux

Voor een bijzondere ondergrondse ervaring reis je vanaf camping Castel Domaine La Paille Basse naar de wereldberoemde grotten van Lascaux. Sinds de ontdekking van deze grotten in 1940 trekken jaarlijks duizenden toeristen naar deze trekpleister. In de grotten zijn zeer kleurrijke en gedetailleerde rotstekeningen aangetroffen, waarvan sommige wel 17.000 jaar oud zijn.

Lees meer over Midi-Pyreneeën

Naar accommodaties